Rămâi conectat

Actualitate

Polițiștii din Alba au ”subțiat” portofelele pietonilor indisciplinați – 123 de persoane s-au ales cu amenzi pentru că au trecut strada prin loc nepermis

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La data de 23 februarie 2015, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au continuat activităţile de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii. La acţiune au participat şi poliţişti de ordine publică, fiind vizată atât combaterea indisciplinei pietonilor cât şi depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii pe trecerea de pietoni.

În cadrul acţiunii au fost depistaţi şi sancţionaţi 123 de pietoni care s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis dar şi 12 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor care traversau strada pe trecerea de pietoni.

Faţă de cei 12 conducători auto sancţionaţi a fost luată şi măsura complementară a suspendării permisului de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 13.162 lei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte faptul că indisciplina pietonilor reprezintă una dintre cauzele principale ale accidentelor rutiere grave înregistrate în anul 2014, în judeţul Alba şi revine cu câteva recomandări pentru creşterea siguranţei pietonilor:

– Traversaţi drumul public numai prin locurile marcate ori/şi semnalizate cu indicatoare, iar in localitățile în care acestea lipsesc, pe la colţul străzii, doar după ce v-aţi asigurat că o puteţi face în siguranţă.

– Nu traversaţi în fugă sau prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate.

– Sporiţi atenţia atunci când traversaţi strada pe timpul nopţii sau în condiţii de vreme nefavorabilă (ceaţa, ploaie sau ninsoare), când, din cauza vizibilităţii reduse sau a carosabilului alunecos, puteţi fi observaţi mai greu de către conducătorii auto.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea