Polițiștii controlați de ANI la avere. În cazul a 3 agenți a fost deja sesizată Comisia de cercetare a averilor

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Agenția Națională de Integritate (ANI) derulează o amplă acțiune de cerificare a averilor funcționarilor publici, în rândurile cărora se înscrie și polițiștii.

 

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

politisti ANI a constatat existența unei diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate de către 3 agenți de poliție și a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel, relevă un comunicat remis joi AGERPRES.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

 

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 544.498 Lei (aprox. 137.105 Euro), între averea dobândită și veniturile realizate împreună cu familia de către Valentin Titus Muntean, agent de poliție de frontieră în cadrul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Timiș, în perioada 24 august 2002 — 31 decembrie 2010”, informează ANI.

 

De asemenea, ANI a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 551.575 lei (aprox. 152.369 Euro), între averea dobândită și veniturile realizate de către Hristache Trofin și Gabriela Irenne Trofin, agenți de poliție în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în perioada exercitării funcției publice.

 

„Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Hristache Trofin și Gabriela Irenne Trofin în perioada exercitării funcției publice”, se arată în comunicatul ANI.

 

Polițiștii au fost informați despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, se arată în comunicatu ANI.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

2 Comentarii

pilu 2 iulie 2015 at 18:54

Pai pentru astia trebuie infiintata o comisie speciala, atatia sunt. Dar totusi au inceput de jos ca sa aibe timp stabimea sa se puna la adapost.

Lucu 3 iulie 2015 at 8:41

Probabil ca cei trei nu au vrut sa „cotizeze”

Comentariile sunt oprite