Polițiștii ar putea avea asigurări pentru malpraxis, la fel ca medicii – PROIECT

Polițiștii ar putea avea asigurări pentru malpraxis, la fel ca medicii. Proiectul aparține organizației profesionale a oamenilor legii care încearcă astfel să ofere o mai mare siguranță polițiștilor. E vorba despre situațiile care nu intră în sfera penalului și care se lasă cu vătămări corporale. Inițiativa este contestată de unii sindicaliști.

Un tânăr din Iași susține că, săptămâna trecută, a fost bătut de doi polițiști ai Serviciului de Acțiuni Speciale, în timpul unei descinderi făcute într-un club. Victima și prietenul său făceau live pe o rețea de socializare. La IPJ Iași este acum anchetă, iar reprezentanții instituției susțin că tânărul s-ar fi lovit singur. Într-un astfel de caz, o asigurare pentru malpraxis a polițiștilor sau a unităților de poliție ar putea fi de folos.

Însă experții spun că este dificil de stabilit limita între fapta penală și consecința unei intervenții în forță. Și șeful Poliției Române, Cătălin Ioniță, recunoaște că greșelile și abuzurile nu pot fi eradicate.

Este în lucru o listă cu tipuri de incidente ce ar putea fi cuprinse într-o asigurare de malpraxis. Iar inițiatorii vor să înceapă discuții și cu firmele specializate. Dar nu toată lumea consideră că propunerea este realistă.

Polițele pentru malpraxis ar urma să fie valabile numai pentru membrii Corpului Național al Polițiștilor, adică jumătate dintre totalul efectivelor.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Costelis 16 martie 2018 at 14:02

Pefofilii astia vor acoperire in caz că sânt prinsi! !

Costelis 16 martie 2018 at 14:03

Bineinteles. .

Tot din banii nostri! !
A lor…sânt “subțiri “!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...