Rămâi conectat

Actualitate

Polițist din Cluj, acuzat de trafic de influență: Ar fi cerut 13.000 de euro pentru o angajare în sistem

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polițist din Cluj, acuzat de trafic de influență: Ar fi cerut 13.000 de euro pentru o angajare în sistem

În cursul zilei de marți, 3 ianuarie, un poliţist din Cluj a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi o altă persoană, pentru favorizarea făptuitorului, a anunțat DNA Cluj. Poliţistul ar fi pretins sume de bani pentru a angaja o persoană în cadrul IPJ Satu Mare, prin susţinerea formală a unui concurs de angajare iar ulterior, după câteva luni, să fie transferată la IPJ Cluj.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor SUCIU VASILE, agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă şi o persoană fizică fără calitate specială, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea făptuitorului.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, inculpatul Suciu Vasile, agent de poliţie, ar fi promis celuilalt inculpat că va face demersuri astfel încât o rudă a acestuia din urmă să fie angajată în cadrul IPJ Satu Mare, prin susţinerea formală a unui concurs de angajare şi ulterior, după câteva luni, să fie transferată la IPJ Cluj.

”În continuare, în perioada februarie – iunie 2020, inculpatul Suciu Vasile, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Poliţiei Române, ar fi pretins suma de 13.000 euro de la celălalt inculpat, din care suma de 5.000 de euro a fost pretinsă şi primită pentru o presupusă persoană din Bucureşti, iar diferenţa urma să fie achitată după angajarea promisă. În cele din urmă, promisiunea nu s-a realizat. În cursul urmăririi penale, celălalt inculpat l-ar fi prevenit pe Suciu Vasile despre unele acte procedurale desfăşurate de procurori, împrejurare de natură a îngreuna bunul mers al anchetei”, se mai arată în comunicatul DNA.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea