Rămâi conectat

Ştirea zilei

Polițist din Alba condamnat la amendă penală după ce și-a agresat și amenințat cu moartea fosta soție, tot polițistă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polițist din Alba condamnat la amendă penală după ce și-a agresat și amenințat cu moartea fosta soție, tot polițistă

După ce şi-a ameninţat cu moartea şi şi-a agresat fosta soţie, un agent de poliție din Baia de Arieș, județul Alba, a fost condamnat la amendă penală de către magistrații Judecătoriei Câmpeni.

Incidentul a avut loc în aprilie 2018, iar o primă decizie în dosarul penal a fost pronunţată pe 11 februarie 2022, la Judecătoria Câmpeni. La momentul respectiv, agentul V. B. se afla în plin proces de divorţ cu soţia, care este şi ea poliţistă.

În 12 aprilie 2018, expertul tehnic judiciar numit de către instanţă pentru a efectua o expertiză tehnică în dosar s-a prezentat la domiciliul părţilor în vederea efectuării unei evaluări a bunurilor comune. Inspecţia bunurilor s-a derulat în prezenţa celor doi soţi.

”Expertul, după vizualizarea bunurilor, a solicitat acte privind valoarea bunurilor. Persoana vătămată s-a îndreptat spre unul din dulapurile unde cunoştea că se află înscrisurile care puteau lămuri valoarea bunurilor, moment în care inculpatul a devenit agresiv verbal şi fizic, aducându-i injurii şi prinzând-o cu mâinile sale de braţe, strângând-o şi împingând-o pentru a nu se apropia de dulap. Inculpatul a continuat să adreseze injurii persoanei vătămate şi a ameninţat că o va omorî dacă vor continua activităţile de evaluare”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Femeia a sunat la 112, un echipaj de poliţie prezentându-se la adresă.

Poliţistul a respins acuzaţiile şi a declarat că nu a atins-o pe femeie. Declaraţia martorului, respectiv a evaluatorului, a fost însă clară şi a dovedit vinovăţia acestuia. În consecinţă, poliţistul a fost condamnat să plătească o amendă penală în valoare de 6.400 de lei, pentru ambele infracţiuni. Aplicarea pedepsei a fost, însă, amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani. Dacă în acest timp poliţistul nu mai săvârşeşte nicio faptă penală, pedeapsa i se anulează. De asemenea, acesta poate să îşi păstreze locul de muncă în poliţie. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Agentul de la Poliţia oraşului Baia de Arieş a fost sancţionat anul trecut cu diminuarea salariului funcţiei de bază cu 20% pe o perioadă de trei luni, fiind găsit vinovat de „comportare necorespunzătoare în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei”.

Poliţistul a mai fost acuzat de şefii săi că ”a creat o imagine negativă Poliţiei Române, în general, dar şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în special”.

Agentul a fost amendat cu 1.000 de lei în septembrie 2019 pentru că nu avea asigurare auto. Ulterior, a mai primit o amendă din partea colegilor de la serviciul rutier după ce a fost surprins la volan cu permisul de conducere expirat. De asemenea, în iunie 2020 a mai fost sancţionat pentru faptul că a lăsat în libertate şi fără supraveghere mai multe animale aflate în proprietatea sa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea