Poliţist de la Rutieră din Abrud, trimis în judecată pentru luare de mită. Cum a fost prins primind șpagă de un agent sub acoperire

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

La data de 13 iulie 2020, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus trimiterea în judecată a unui polițist de la Compartimentul Rutier pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, cu rechizitoriul întocmit fiind sesizat Tribunalul Alba.

Dosarul a fost înregistratn la Tribunalul Alba au dispus, la data de 13.07.2020. Potrivit Parchetului, la datele de 28.10.2018, respectiv 12.06.2019, inculpatul, în calitate de agent principal de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba – Poliţia Oraşului Abrud – Compartimentul Rutier, a pretins şi primit de la denunţător, iar ulterior de la investigatorul sub acoperire, sumele de 400 lei, respectiv 200 lei, pentru a nu îndeplini un act ce intra în atribuţiile sale de serviciu, respectiv sancţionarea contravenţională a celor două persoane pentru abateri la regimul rutier.

ELIT

”În cauză, urmărirea penală a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba şi Centrul Operaţional 3 Cluj Napoca. Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, sub nicio formă, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419