Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Polițist amenințat cu bătaia și moartea de un bărbat zurbagiu din Cugir pentru ca l-a amendat pentru tulburarea ordinii publice

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polițist amenințat cu bătaia și moartea de un bărbat zurbagiu din Cugir pentru ca l-a amendat pentru tulburarea ordinii publice

Șapte luni de închisoare cu suspendare pentru un bărbat din Cugir care a amenințat un polițist cu moartea

Amenințarea cu bătaia și moartea la adresa unui agent de poliție din Cugir i-a adus unui bărbat o condamnare penală. Inculpatul a recunoscut fapta și a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, avizat de către instanța de judecată. T. Ș. a fost condamnat, astfel, la pedeapsa de 7 luni de închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 2 ani, infracțiunea reținută în sarcina acestuia fiind aceea de ultraj.

”S-a reținut, în fapt că, în data de 06.10.2018, ora 12:50, inculpatul a amenințat persoana vătămată Ș. Ș., agent de poliție în cadrul Poliției orașului Cugir, cu bătaia și moartea, cauzându-i acestuia o stare de temere, după ce în prealabil inculpatul a fost condus la sediul poliției de către persoana vătămată pentru că tulburase ordinea publică”, se precizează în acordul de recunoaștere a vinovăției.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În prealabil inculpatul a fost condus la sediul poliției de către persoana vătămată pentru că tulburase ordinea publică. ”Situația de fapt expusă mai sus reiese din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cursul urmăririi penale, respectiv: declarații inculpat, declarații persoană vătămată, declarații martori, proces-verbal de sancționare contravențională, proces verbal de vizionare imagini și raport.

Astfel, din procesul-verbal încheiat de persoana vătămată, agent de poliție Ș. Ș. reiese că, în data de 06.10.2018, a fost sesizată cu privire la existența unei persoane care tulbură ordinea publică pe strada … din Cugir. Cu ocazia deplasării la fața locului, a fost identificat inculpatul T. Ș. I. care a fost condus la sediul poliției unde a devenit recalcitrant și a proferat cuvinte jignitoare, injurii, amenințări cu acte de violență, mutilare și moartea la adresa persoanei vătămate”, se susține în hotărârea instanței de judecată.

Acord de recunoaștere a vinovăției

Acordul de recunoaștere a vinovăției a fost încheiat la inițiativa inculpatului, care a recunoscut săvârșirea faptei în totalitate și acceptând încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală. ”În ceea ce privește ultrajul, elementul material este reprezentat de acțiunea inculpatului de amenințare în mod direct a persoanei vătămate, agent de poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu acțiuni de violență și cu moartea.

De asemenea urmarea imediată este reprezentată de starea de pericol pentru autoritatea statului român, iar legătura de cauzalitate rezultă din materialitatea faptei”, se mai spune în decizia magistratului de la Judecătoria Alba Iulia.

Pe perioada termenului de supravaghere, acesta trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Alba, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Elevul sergent Flavius Taflan, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, mențiune la faza națională Olimpiadei de Limba Franceză: ”Am simțit mai intens ca niciodată că munca mea nu a fost în zadar”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul sergent Flavius Taflan, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, mențiune la faza națională Olimpiadei de Limba Franceză: ”Am simțit mai intens ca niciodată că munca mea nu a fost în zadar” Elevul sergent Flavius Taflan și-a trecut în palmaresul olimpic o nouă performanță. El a obținut Mențiune la faza națională a Olimpiadei de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea