Rămâi conectat

Ştirea zilei

Poliția Rutieră Sibiu, doar cu 2 polițiști „nepătați”. Curtea de Apel Alba Iulia a ADMIS contestațiile acestora în dosarul de corupție

Publicat

în

Vineri, 28.05.2021, în dosarul cunoscut opiniei publice ca dosarul de corupție de la Poliția rutieră Sibiu, Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestațiile pentru 2 dintre cei 10 inculpați cu privire la care Tribunalul Sibiu a dispus în 20.05.2021 măsura arestării preventive pentru 30 de zile și a respins contestațiile celorlalți inculpați care vor fi cercetați în continuare în stare de arest preventiv.

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus cu privire la cei doi inculpați înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. Hotărârea Curții de Apel Alba Iulia este definitivă.

„Admite contestaţiile declarate de inculpaţii NATEA CRISTIAN VASILE şi CĂTĂNEŢ SÎRBU OVIDIU împotriva încheierii penale nr. 63 din data de 20.05.2021, pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Sibiu în dosarul nr. 1335/85/2021. Desfiinţează integral încheierea penală contestată în privinţa celor doi inculpaţi contestatori.

Elit - Gustul Desăvârșit

Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu cu privire la luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Natea Cristian Vasile şi Cătăneţ Sîrbu Ovidiu.

În baza art. 211 din Codul de procedură penală ia faţă de inculpaţii Natea Cristian Vasile şi Cătăneţ Sîrbu Ovidiu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 28.05.2021 şi până la data de 26.07.2021, inclusiv. În baza art. 215 alin. 1 din Codul de procedură penală dispune ca inculpaţii să respecte pe timpul cât se află sub control judiciar, următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori vor fi chemaţi;

b) să informeze de îndată organele de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie din comuna Şelimbăr, respectiv municipiul Sibiu, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori vor fi chemaţi. În baza art. 215 alin. 2 din Codul de procedură penală, pe timpul controlului judiciar inculpaţii vor respecta şi următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a judeţelor Sibiu şi Alba decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală; – să nu se apropie unul de celălalt sau de inculpaţii V.E., C.M.G., T.N., P. D., B. I. D., P. S. I., V. A., O. H. V., M. P.D., A. N. I., C. F. A., R. R. F., V.I. şi G. Ş. G., respectiv de suspecţii V. C. M., P. C.C., B. V., B. C. D., M. I. D., T. G. I., M. R. V., R. M., C. I. şi R.C. G. şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect, pe nicio cale.
În baza art. 215 alin. 3 din Codul de procedură penală atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se va putea înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Supravegherea respectării obligaţiilor care îi revin inculpatului Natea Cristian Vasile pe durata controlului judiciar se va realiza de către Poliţia Comunei Şelimbăr, iar supravegherea respectării de către inculpatul Cătăneţ Sîrbu Ovidiu a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se va realiza de către Poliţia Municipiului Sibiu. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi în altă cauză.

Respinge ca nefondate contestaţiile declarate de inculpaţii Bălănoiu Ionuţ Daniel, Cruciatu Marius Giorgel, Opriş Horia Valerian, Panţîr Sorin Ionel, Paul Dumitru şi Voicu Alexandru împotriva încheierii penale nr. 63 din data de 20.05.2021, pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Sibiu în dosarul nr. 1335/85/2021. Respinge ca nefondate contestaţiile declarate de inculpaţii Vîlcică Eugen şi Tudosoiu Nicolae împotriva încheierii penale nr. 65 din data de 21.05.2021, pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Sibiu în dosarul nr. 1336/85/2021.

În baza art. 275 alin. 2 şi 4 Cod procedură penală obligă pe inculpaţii Bălănoiu Ionuţ Daniel, Cruciatu Marius Giorgel, Opriş Horia Valerian, Panţîr Sorin Ionel, Paul Dumitru, Voicu Alexandru, Vîlcică Eugen şi Tudosoiu Nicolae să plătească statului suma de câte 150 de lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat în contestaţie. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, restul cheltuielilor judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul parţial în sumă de 200 de lei cuvenit apărătorului din oficiu desemnat pentru inculpatul Natea Cristian Vasile va fi suportat din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 28.05.2021.”, se arată în soluția oferită de Curtea de Apel Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

Publicat

în

DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

DN 74- Bucium – Dealul Mare a devenit o adevărată cursă cu obstacole pentru șoferi, din cauza efectelor negative ale vremii.

Drumul a fost parțial blocat de aluviuni și crengi doborâte de vremea tot mai instabilă.

„Intervenția autorităților pe DN 74- Bucium – Dealul Mare pentru înlăturarea copacilor căzuți și aluviunilor, ca urmare a ploii abundente din zona respectiva.”, a scris viceprimarul orașului Abrud, Sergiu Simina, în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până miercuri după-amiaza în 14 bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 14:00, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Publicat

în

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Cetățenii orașului Câmpeni s-a trezit luni cu străzile sub ape după o ploaie torenţială. Mai multe drumuri au fost inundate, iar apa s-a strâns în ritm rapid.

Străzile au ajuns în unele zone din oraş să semene mai degrabă cu nişte piscine prin care au „înotat“ oameni şi maşini.

Elit - Gustul Desăvârșit

După cum se vede și din imagini apa era destul de mare, în unele locuri trecând peste roțile mașinilor, iar canalizările n-au mai făcut față volumului de apă.

Reamintim că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

Video: Facebook – Radu Stoica


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

În intervalul 08.08.2022 ora 16:00 – 10.08.2022 ora 14:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Iza – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Tur – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Satu Mare), Lăpuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Bistrița Năsăud), Someșul Mic – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Cluj), Someș – afluenții mici aferenți sectorului aval SH Dej (județele: Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crișul Negru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Arad), Crișul Alb – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara și Arad), Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Alba și Cluj), Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava (județele: Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad), Bega – bazin amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (județele: Timiș și Arad), Timiș – bazin amonte S.H. Sadova și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Șag, Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia (județele: Caraș Severin și Timiș), Cerna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Gorj și Caraș Severin), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, Gilort – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Motru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara, Gorj și Mehedinți), Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sebeș Olt – amonte Ac. Ionești (județele: Sibiu, Vâlcea și Argeș), Olteț – bazin superior (județele: Gorj și Vâlcea), Argeș – bazin superior și Dâmbovița – bazin superior (județele: Argeș și Dâmbovița).

Atenționarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Alba și Hunedoara.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare