Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Poliția locală Alba Iulia, o instituție cu mari probleme în ceea ce privește comunicarea

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliția locală este o instituție subordonată Primăriei municipiului Alba Iulia, despre a cărei activitate nu se mai știe mare lucru.

Știm că sunt plătiți din bugetul local si știm că s-au investit sume importante prin programe europene în formarea profesională a polițiștilor, în dezvoltarea infrastructurii de organizare și dotarea logistică a instituției.

Tot din bani europeni s-a construit și o pagină web pentru Poliția Locală Alba Iulia, pentru o mai bună comunicare cu comunitatea și informarea cetățenilor. Pentru puțin timp această comunicare chiar a existat, în perioada în care la conducerea instituției se afla Adrian Radu.

Din anul 2008 însă, pe site-ul politialocalaalba.ro nu mai apare nicio informatie noua, niciun comunicat de presa.

La sectiunea noutăți puteți citi și vedea fotografii despre “Participarea preşedintelui României la manifestările organizate la Alba Iulia cu prilejul aniversării a 90 de ani de la Marea Unire: 1918 – 2008”.

Deși potrivit legii, Poliția Comunitară trebuie să comunice prin intermediul presei către comunitate lunar informații despre activitatea pe care o desfășoară și anual un raport de activitate, aceasta a renunțat în ultimii ani la acest lucru.

Potrivit regulamentului de funcţionare al Poliţiei Locale, angajaţii sunt responsabili cu asigurarea ordinii şi liniştii publice, paza bunurilor, afişajul stradal, dar şi circulaţia pe drumurile publice. Reorganizarea poliţiei comunitare care a vut loc la începutul anului 2011 a adus atribuţii în plus polițiștilor locali în ceea ce privește construcţiile ilegale, afişajul stradal şi poluarea mediului, dar şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie.

Serviciul Poliţia Locală este o structură fără personalitate juridică în aparatul de specialitate al primarului municipiului Alba Iulia.

Polițiștii locali au în dotare pistol, baston cu electroşocuri, cătuşe şi spray lacrimogen.

Am hotărât să aflu mai multe informații despre activitatea acestei instituții aflată în slujba cetățeanului după ce un cunoscut mi-a mărturisit că încă mai așteaptă un răspuns la o sesizare pe care a depus-o la Poliția Locală în urmă cu vreo 3 luni și căruia potrivit legii trebuia să i se ofere un răspuns în maxim 30 de zile.

Sperăm ca actualul șef al serviciului Poliția locală Alba Iulia, domnul Ioan Vodă, să se ocupe mai mult de această importantă componentă a activității instituției pe care o conduce, respectiv comunicarea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea