Rămâi conectat

Ştirea zilei

Poliția Animalelor, operațională până la sfârșitul anului. Marcela Vela anunță ZILE NEGRE pentru abuzatorii animalelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marcel Vela a anunțat, joi, că până la sfârșitul anului dorește operaționalizarea Poliției Animalelor, în toate județele țării și a enumerat necesarul la primă mână pentru aplicarea Legii cu același titlu.

„Având in vedere recenta inființare a poliției animalelor la nivelul MAI urmează să fie operaționalizate structurile. Vom demara procedurile de concurs pentru 86 de medici veterinari. Vor fi funcționari cu statut special. Avem în vededere achizitia a 42 de autoutilitare noi. Vor intra in dotarea politiei animalelor”, a explicat Vela.

Poliția animalelor, spune demnitarul, „va fi o structura distincta, vizibila, personalizată pentru public și în societate”.

”Am găsit in domnul Marius Chirca și fundația sa parteneri de nădejde, la fel ca și in domnul doctor Rugină. Pentru că e un moment important , in creionarea, construirea, adoptării acestei legi a poliției animalelor, mulțumesc sustinatorilor, pentru ca nu e doar un proiect de suflet al meu ci al multor români”, a mai spus ministrul de Interne.

El amintește că a anunțat acest proiect „de la începutul mandatului”.

„Vreau ca până la sfarsitul anului sa fie operațională această poliție a animalelor.

Marius Chirca, fondatorul unui ONG de profil care a susținut acest proiect, se arată optimist n privința noii strucuturi de poliție.

„Pentru mine e un nou inceput. Vreau sa mulțumesc domnului ministru pentru tot sprijinul. Stiu cat am indurat si de cate ori m-am lovit de autoritati. in incercarea de a schimba ceva. Asigur comunitatea iubitorilor de animale ca lucrurile merg spre bine…

Au fost discuții interminabile și vreau să asigur susținătorii și urmăritorii că ceva n bine se va schimba pentru animalele din România”.

Sursa: stiriprsurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea