Rămâi conectat

Politică Administrație

PNDR 2014-2020: Din mai se dă startul accesării fondurilor europene din noul Program pentru Agricultură şi dezvoltare Rurală

Bogdan Presecan

Publicat

în

Vești bune pentru fermieri și agricultorii din județul Alba!  Conducerea ministerului împreuna cu APDRP au decis în mod sigur că, începând cu luna mai, se va deschide prima sesiune de depunere a proiectelor pentru Măsura 121 ,,Investiţii în exploataţii agricole’’. Valoarea  maximă eligibilă a proiectului  va fi de 2.000.000 euro pentru activităţi de producţie şi de 3.000.000 euro pentru investiţiile care conduc la un lanţ scurt de aprovizionare locală.

“Intensitatea sprijinului  nerambursabil va fi de de 50% şi va putea fi majorat cu până la 20% în anumite condiţii, însă rata maxima a sprijinului combinat nu poate depăşi 90% pentu investiţiilor realizate de tinerii fermieri până la 40 de ani şi investiţiilor colective realizate de cooperative şi grupuri de producători şi investiţiile în proiecte integrate care conduc la crearea unui lanţ scurt de producţie. Sumele vor fi acordate numai pentru achiziţii de maşini şi utilaje agricole”, a declarat domnu Nicolae Popa, director geneal adjunct al APDRP.

Concomitent cu lansarea aceastei  măsuri, vor beneficia de sprijinul acordat de UE şi fermele familiale, în condiţiile stabilite în anul 2012. Valoarea proiectelor privind fermele de familie finaţate este cuprinsă între 5.000 de euro şi 70.000 de euro, beneficiarii putând profita de proiectele tip pe fiecare sector de activitate  întocmite şi puse la dipozitia de MADR.

 “Pentru că timpul este foarte scurt, s-a făcut derogare ca documentele necesare, acordurile şi autorizaţiile solicitate să se întocmească după fişa măsurii şi ghidul solicitantului aprobate prin programul 2007 -2013. Se fac eforturi susţinute de către cei implicaţi în strategia PNDR 2014 -2020 ca în toamnă să se lanseze o noua sesiune pentru Măsura 123 ,,Sprijin pentru investiţii în procesarea, comercializarea produselor agricole”. Sunt bucuros ca avem posibilitatea să urgentăm accesarea fondurilor europene şi să venim în întâmpinarea cererilor beneficiarilor noştri fără nici un fel de amânare a perioadelor de depunere a proiectelor”, a mai declarat Nicolae Popa, directorul general adjunct al APDRP.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea