Plecările din PSD şi PNL, doar „şopârle” aruncate de PDL pentru a mai creşte în ochii electoratului

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba a reacţionat dur la auzul veştii că primarul Sorin Corcheş va pleca din PSD. „Văzând că PDL scade tot mai mult în sondaje, ca urmare a măsurilor aiuritoare la care recurge, numite pompos reorganizare şi restructurare, când în realitate sunt doar acţiuni în sprijinul clientelei Guvernului, ciuma portocalie recurge la tot felul de tertipuri. Primarii din opoziţie sunt ameninţaţi că nu vor primi bani de la buget decât dacă trec la PDL şi dacă ne gândim bine a mai fost un episod în care se anunţa plecarea lui Sorin Corcheş la PDL şi nici vorbă de aşa ceva. Dacă pleacă acum îşi pierde mandatul şi pentru ce să plece, când se ştie că de ce îi e frică PDL-ului nu scapă, va avea soarta PNŢCD, nu vom mai auzi nimic de acest partid după alegerile din 2012. Sunt „şopârle” aruncate pe ici pe colo, în speranţa că vor câştiga un procent sau două. E un răspuns al PDL la alianţa opoziţiei, Uniunea Social Liberală, fără sorţi de izbândă pentru că noi am fost contactaţi de mulţi primari ai puterii de azi care ne-au spus că vor să vină alături de noi înainte de alegerile locale. Nu mai credem demult în poveştile pedeliste, de fapt tot mai puţini sunt cei care mai pot fi minţiţi cu aşa ceva!”, a spus liderul PSD Alba. Am încercat de mai multe ori să-l contactăm telefonic pe primarul comunei Sohodol, social democratul Sorin Corcheş, dar avea telefonul închis, iar angajaţii aflaţi în subordinea sa, umili supuşi ai şefului, ne-au dus cu vorba, probabil bine instruiţi de Corcheş. Unul spunea că primarul e plecat la Cluj, nu ştia dacă avea probleme de serviciu sau personale, altul ne asigura că edilul e la o anchetă socială, pe dealurile din comună. Poate că primarul Sorin Corcheş va avea cândva timp să se gândească şi la onoare, curaj, bun simţ şi alte calităţi indispensabile unui edil şi cu atât mai mult unui om politic.
lIoan Botaş: cronica unui transfer politic deja….anunţat
Reorientarea politică a primarului comunei Poşaga, Ioan Botaş, nu a stârnit prea multă uimire în rândul foştilor colegi din PNL Alba. Transferul era bănuit şi aşteptat, în condiţiile în care Primăria Poşaga a fost băgată serios „în corzi” anul trecut când, sub pretextul eficientizării activităţii şi economisirii resurselor bugetare, pe lângă restructurările masive, administraţiei locale i-a fost alocat de la centru un buget subţire spre deloc. Aşa încât Primăria Poşaga a ajuns anul trecut în situaţia ca nici măcar iluminatul public să nu-l mai poată plăti la o funcţionare normală, pentru centrul de comună şi satele aparţinătoare. Despre susţinerea de la centru a unor investiţii pentru bunăstarea cetăţenilor care au votat „neinspirat” la alegerile din 2008, nici pomeneală.
„Primarul din Poşaga ne-a dat de înţeles la sfârşitul anului trecut că intenţionează să migreze spre PDL”, a confirmat transferul Florin Roman, vicepreşedintele PNL Alba. „Şi-a descoperit vocaţia de traseist politic încă din perioada alegerilor prezidenţiale când îi făcea campanie, pe faţă, actualului preşedinte. Din punctul meu de vedere, acest primar şi toţi care fac ca şi el nu au ce să mai caute în rândul liberalilor. Legea îi interzice deocamdată să treacă efectiv la PDL pentru că şi-ar pierde mandatul de primar, aşa că probabil va aştepta să fie dat afară. Vom analiza în cadrul Biroului judeţean această situaţie, când o să şi propun ca aceşti trădători să nu mai fie primiţi în rândurile noastre, când vom ajunge la guvernare. Opoziţia nu este uşoară şi doar cei puternici rezistă. Anunţul făcut de PDL este în primul rând o reacţie de panică la sondajul făcut la comanda PNL şi care arată că USL va câştiga următoarele alegeri. Este şi un mesaj de îmbărbătare pentru primarii PDL, nu puţini la număr, dar şi alţi lideri locali, care doresc să-şi reprezinte cetăţenii dintr-o altă perspectivă, a alternativei la actuala putere. Ei sunt nemulţumiţi de haosul din judeţ şi din ţară, dar şi de lipsa de soluţii a celor care ştiu doar să taie, fie că vorbim de pensii sau salarii, fie că vorbim de lipsa măsurilor economice anticriză care omoară sectorul privat”, a mai precizat liderul liberal.
Adriana DURIGĂ
Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

vigilante 10 februarie 2011 at 9:57

Si care sunt masurile cu care vine alianta voastra? Concret

alexandru 10 februarie 2011 at 12:03

SI POTOR SI ANGELICA CE SUNT?…am impresia ca aveti discursuri politice doar pentru analfabeti.. ma feref la topti politicienii.imi adcu aminte cu scarba cu ovidiu jidveianu isi numea prietena directoare la SAPARD, calcand in picioare pe fosta directoare care culmea: era psd-ista.si chiar serios domnilor darzu si roman, chiar aveti impresia ca veti castiga judetul alba?.. am serioase indoieli pe tema asta..o sa-l bateti pe hava si dumitrel cu texte din astea de doi lei cornu cu seminte.concluzia mea este ca nu va doriti cu adevarat sa castigati alegerile locale si asteptati cuminti posturi de la centru.chiar serios: ceva programe conomice REALE pentru judet.. se poate daca nu cer prea mult… REALE subliniez…

Lucidus 10 februarie 2011 at 14:08

Alexandru, in caz ca ai uitat, Angelica Mocan a fost exclusa din PSD.
S-a ocupat de manevra asta un tip, Alexandru Retegan, numit de Dirzu, director la C.J.P., deoarece nu avea loc de munca si era membru PSD. Tipul asta, Retegan, utecist fruntas nu se ocupa decat cu manipulari obscure.Dupa excluderea Angelicai Mocan, a incercat sa dinamiteze PSD Alba, prin suspendarea frauduloasa a lui Ioan Dirzu, in prima zi a campaniei prezidentiale. E acum la UNPR, face lobby pentru Mircea Hava….

Gumi 10 februarie 2011 at 13:39

Sint programe dar niste imbecili si anlfabeti ca tine nu le inteleg si atunci te intrebi si tu ca fraierul in gara ;dar eu incotro merg. la groapa de gunoi cu pdl-ul tau cu tot .

alexandru 10 februarie 2011 at 14:01

multumeasc pt jigniri. cand se termina argumentele incep atacurile la persoana..nu ma simt deloc imecil.dar iti garantez ca nu voi vota niste povesti niciodata.si te intreb si pe tine: doctorul minune traseist de la iasi, potor si mocan de la alba ce sunt?oameni de bine… eu nu o sa te jignesc pentru ca fac eforturi sa ies din gloata telespectatoare de antene si otv-uri.astept cu interes un profram economic REAL, pe care nu mi l-ai prezentat.sau imbecili nu au voie sa cunoasca un program economic?de cand a inceput reforma in justitie sunteti tot mai agitati.. dosarele nu se mai pot amana la infinit… micul boc a inceput sa duca marii goliati penali in fata instantei….noii judecatori, tineri si fara legaturi cu trecutul comunist al acestei tari incep sa fie mai curajosi si apar retineri si sentinte….lucrurile se misca .. si este meritul lui boc fie ca aceeptati fie ca jigniti.

vigilante 10 februarie 2011 at 17:29

De acord alexandre..doar ca sunt cu drept de vot si deastia…cu drept de vot da’ multi.

sorin 10 februarie 2011 at 19:52

Cred ca e timpul ca membrii USL de buna credinta sa iasa si sa spuna GATA stimati lideri, nu va mai imbatati cu apa rece si nu mai adunati langa voi lichelele cu limba dulce care stau cu cutitul pregatit sa ni-l infinga in spate! Marii conducatori de pe vremuri, le taiau capetele celor care isi tradau poporul pentru foloase necuvenite aplicand zicala ca cine a tradat o data o va face din nou! Am ascultat-o pe doamna Angelica aseara la Radio Orion, repetand cu convingere cuvintele celor 3 lideri ai USL. Ma pufnit rasul stimata doamna cand mi-am adus aminte cu cata ura vorbeati de fostii dumneavoastra colegi de partid dupa ce ati schimbat barca! Din cate stiu eu daca crezi in ceva te bati pana la capat pentru a realiza acel lucru. Parerea mea ca a trecut vremea declaratilor sforaitoare si trebue sa pui osul la munca, si nu limba despicata! Modelul Mugurel Sarbu mai e de actualitate si oamenii nu mai i cred pe tradatori. Lucrurile sau schimbat si veti vedea figuri noi in fruntea organizatilor partidelor ce compun USL stimati domni si doamne!

costelus2011 10 februarie 2011 at 21:39

hava tot hava oricum pleaca ambasador dar nu ca bok cu pusca si cureaua lata ce face tot hava, se pare ca pentru dl mircea s-au cam terminat sponsorizarile dar oricum pana pleaca nu va trai rau ……atat….

Comentariile sunt oprite