Rămâi conectat

Ştirea zilei

Plecările din PSD şi PNL, doar „şopârle” aruncate de PDL pentru a mai creşte în ochii electoratului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba a reacţionat dur la auzul veştii că primarul Sorin Corcheş va pleca din PSD. „Văzând că PDL scade tot mai mult în sondaje, ca urmare a măsurilor aiuritoare la care recurge, numite pompos reorganizare şi restructurare, când în realitate sunt doar acţiuni în sprijinul clientelei Guvernului, ciuma portocalie recurge la tot felul de tertipuri. Primarii din opoziţie sunt ameninţaţi că nu vor primi bani de la buget decât dacă trec la PDL şi dacă ne gândim bine a mai fost un episod în care se anunţa plecarea lui Sorin Corcheş la PDL şi nici vorbă de aşa ceva. Dacă pleacă acum îşi pierde mandatul şi pentru ce să plece, când se ştie că de ce îi e frică PDL-ului nu scapă, va avea soarta PNŢCD, nu vom mai auzi nimic de acest partid după alegerile din 2012. Sunt „şopârle” aruncate pe ici pe colo, în speranţa că vor câştiga un procent sau două. E un răspuns al PDL la alianţa opoziţiei, Uniunea Social Liberală, fără sorţi de izbândă pentru că noi am fost contactaţi de mulţi primari ai puterii de azi care ne-au spus că vor să vină alături de noi înainte de alegerile locale. Nu mai credem demult în poveştile pedeliste, de fapt tot mai puţini sunt cei care mai pot fi minţiţi cu aşa ceva!”, a spus liderul PSD Alba. Am încercat de mai multe ori să-l contactăm telefonic pe primarul comunei Sohodol, social democratul Sorin Corcheş, dar avea telefonul închis, iar angajaţii aflaţi în subordinea sa, umili supuşi ai şefului, ne-au dus cu vorba, probabil bine instruiţi de Corcheş. Unul spunea că primarul e plecat la Cluj, nu ştia dacă avea probleme de serviciu sau personale, altul ne asigura că edilul e la o anchetă socială, pe dealurile din comună. Poate că primarul Sorin Corcheş va avea cândva timp să se gândească şi la onoare, curaj, bun simţ şi alte calităţi indispensabile unui edil şi cu atât mai mult unui om politic.
lIoan Botaş: cronica unui transfer politic deja….anunţat
Reorientarea politică a primarului comunei Poşaga, Ioan Botaş, nu a stârnit prea multă uimire în rândul foştilor colegi din PNL Alba. Transferul era bănuit şi aşteptat, în condiţiile în care Primăria Poşaga a fost băgată serios „în corzi” anul trecut când, sub pretextul eficientizării activităţii şi economisirii resurselor bugetare, pe lângă restructurările masive, administraţiei locale i-a fost alocat de la centru un buget subţire spre deloc. Aşa încât Primăria Poşaga a ajuns anul trecut în situaţia ca nici măcar iluminatul public să nu-l mai poată plăti la o funcţionare normală, pentru centrul de comună şi satele aparţinătoare. Despre susţinerea de la centru a unor investiţii pentru bunăstarea cetăţenilor care au votat „neinspirat” la alegerile din 2008, nici pomeneală.
„Primarul din Poşaga ne-a dat de înţeles la sfârşitul anului trecut că intenţionează să migreze spre PDL”, a confirmat transferul Florin Roman, vicepreşedintele PNL Alba. „Şi-a descoperit vocaţia de traseist politic încă din perioada alegerilor prezidenţiale când îi făcea campanie, pe faţă, actualului preşedinte. Din punctul meu de vedere, acest primar şi toţi care fac ca şi el nu au ce să mai caute în rândul liberalilor. Legea îi interzice deocamdată să treacă efectiv la PDL pentru că şi-ar pierde mandatul de primar, aşa că probabil va aştepta să fie dat afară. Vom analiza în cadrul Biroului judeţean această situaţie, când o să şi propun ca aceşti trădători să nu mai fie primiţi în rândurile noastre, când vom ajunge la guvernare. Opoziţia nu este uşoară şi doar cei puternici rezistă. Anunţul făcut de PDL este în primul rând o reacţie de panică la sondajul făcut la comanda PNL şi care arată că USL va câştiga următoarele alegeri. Este şi un mesaj de îmbărbătare pentru primarii PDL, nu puţini la număr, dar şi alţi lideri locali, care doresc să-şi reprezinte cetăţenii dintr-o altă perspectivă, a alternativei la actuala putere. Ei sunt nemulţumiţi de haosul din judeţ şi din ţară, dar şi de lipsa de soluţii a celor care ştiu doar să taie, fie că vorbim de pensii sau salarii, fie că vorbim de lipsa măsurilor economice anticriză care omoară sectorul privat”, a mai precizat liderul liberal.
Adriana DURIGĂ
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba, testat pozitiv la Cannabis, pe autostrada A1 Deva – Sebeș: S-a ales cu amendă penală de aproape 5.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat din Alba, testat pozitiv la Cannabis, pe autostrada A1 Deva – Sebeș: S-a ales cu amendă penală de aproape 5.000 de lei

Un bărbat a fost oprit de către polițiștii din Alba, pe autostrada A1 Deva – Sebeș, unde în urma unui control de rutină a fost depistat pozitiv la Cannabis.

În data de 22.04.2023, în jurul orei 15:34, inculpatul a fost depistat în trafic de către organele de poliţie în timp ce conducea autoturismul marca Toyota, pe autostrada A1 Deva – Sebeș, în zona km. 316.

La testarea efectuată cu aparatul Drager-Drugtest s-a pus în evidenţă o valoare pozitivă pentru CANNABIS (THC).

Din proprie iniţiativă, inculpatul a predat organelor de poliţie un borcan din sticlă cu capac în care se află o substanţă vegetală şi o cutie de carton care conţinea 2 filtre de ţigarete utilizate.

Ulterior, inculpatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice.

Din raportul de constatare rezultă că probele ridicate de la inculpat sunt constituite din 7 grame de cannabis şi din 2 filtre de ţigaretă pe care s-a pus în evidenţă tetrahidrocannabinol, substanţă psihotropă biosintetizată de planta de cannabis.

Cu ocazia audierii din data de 20.07.2023, inculpatul a recunoscut comiterea infracţiunii.

În faţa instanţei, acesta a invocat ca şi motiv al consumului de droguri faptul că a fost diagnosticat cu hepatită B+D – trecând printr-o stare de stres – şi că a consumat o cantitate de doar 3 grame de cannabis.

De asemenea, conform declaraţiei date în faţa instanţei, inculpatul a deţinut cannabis în vederea consumului propriu pe o durată de o lună de zile.

„Condamnă pe inculpat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4800 lei (reprezentând 120 zile – amendă penală cu o valoare a zilei – amendă de 40 lei) pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.

Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 alin. 1 Cod penal în conformitate cu care neexecutarea cu rea-credinţă a pedepsei amenzii, în tot sau în parte, atrage ca şi consecinţă înlocuirea numărului zilelor-amendă neexecutate cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

În baza art. 16 alin. 1 şi art. 17 din Legea 143/2000, dispune confiscarea de la inculpat a cantităţii de 6,7 grame de cannabis, în vederea distrugerii, cu păstrarea de contraprobe.

În baza art. 274 alin. 2 C.p.p obligă inculpatul la plata sumei de 930 lei cu titlu de cheltuieli judiciare (din care suma de 680 lei reprezintă cheltuieli judiciare din faza de urmărire penală)”, se arată în hotărârea Tribunalului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare