Plata taxelor și impozitelor locale cu bonificație amânată până la 30 aprilie 2020 pentru a reduce aglomerarea de persoane la ghișee

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința extraordinară din 13 martie amânarea termenului de plată a taxelor și impozitelor locale cu bonificație până la 30 aprilie 2020.

Prin proiectul de hotărâre aflat pe masa consilierilor locali se propune amânarea termenului de plată a taxelor și impozitelor locale cu bonificație până la 30 aprilie 2020.

ELIT

Potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloace de transport, datorat pentru întregul an de către contribuabili până la 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificație (reducere) de până la 10% stabilită prin hotărâre a consiliului local.

Conform Hotărârii nr. 379/2019 adoptată de Consiliul local al municipiului Alba Iulia, bonificația este de 10% pentru contribuabilii persoane fizice și de 5% în cazul contribuabililor presoane juridice.

Pentru a reduce aglomerarea de persoane de la ghișeele Primăriei municipiului Alba Iulia, determinate în principal de prima scadență de plată a impozitelor locale (31 martie 2020), data până la care, pentru plata integrală a obligațiilor fiscale anuale, se acordă bonificație fiscală, în contextul măsurilor stabilite prin Hotărârea nr. 6/09.03.2020 a Guvernului României – Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, se propune Consiliului local al municipiului Alba Iulia spre aprobare proiectul de hotărâre privind amânarea termenului de plată a taxelor și impozitelor locale cu bonificație până la 30 aprilie 2020.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419