Rămâi conectat

Ştirea zilei

Plantări de toamnă: Încă 82 de arbori din Ungaria vor ornamenta străzile și parcurile din Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

arbori pentru plantari82 de arbori ornamentali sosiți astăzi la Alba Iulia direct din pepiniere silvice din Ungaria, urmează să fie plantaţi în oraş. Achiziţia s-a derulat în baza contractelor existente cu Salprest şi Luxor, responsabile de întreţinerea spaţiilor verzi pe loturile respective.

Potrivit reprezentanților administrației locale arborii au următoarele caracteristici biologice: grosimea trunchiului între 20 şi 25 cm, înălţimea de minim 6m, suprafaţa balotului 70 cm. Costul investiţiei este de 123. 765 de lei, cu tot cu TVA. Preţul include de asemenea transportul şi operaţiunile de plantare.

Speciile achiziţionate sunt Tilia Americană şi Acer Platanoides. Arborii sunt pregătiţi să fie plantaţi în zona Cetate, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, în Parcul Unirii şi în zona Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba. Restul copacilor vor fi plantaţi în zona Centru, în Parcul Caragiale, în zona Casei de Cultură a Studenţilor şi pe străzile Octavian Goga şi Nicolae Bălcescu.

Aşa cum am mai spus avem un plan organizat cu acţiuni prin care oraşul nostru va fi mai verde şi mai atrăgător. Iar aceasta campanie presupune împlinirea unei promisiuni pe care am făcut-o: aceea că la sfârşitul unei lungi perioade de modernizare a oraşului vom trece, aşa cum este şi firesc, la definirea lui din punct de vedere al vegetaţiei şi mediului. Nu spun că prin tot acest efort vom intra în galeria oraşelor care nu mai au probleme din acest punct de vedere, dar cu siguranţă 700 de arbori plantaţi în ultimii doi ani înseamnă mult. Zonele de plantare din acest sezon vor echilibra campaniile de până acum. Practic în parcul din centru (Caragiale) a trebuit să înlăturăm vegetaţia cu risc, arbori vechi care puneau probleme şi să înlocuim ce s-a tăiat. Cu siguranţă în asemnea momente se vor găsi destui “prieteni” care să combată pentru că asta este natura lor. Albaiulienii vor trăi şi se vor plimba într-un oraş tot mai verde, iar noi vom continua să ne preocupăm de orizontul “verde” al oraşului odată cu dezvoltarea lui”, a declarat primarul Mircea Hava.

[nggallery id=542]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea