Rămâi conectat

Politică Administrație

Pistă de bicicliști și 11 străzi modernizate pe bani europeni la Ocna Mureș

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pistă de bicicliști și 11 străzi modernizate pe bani europeni, la Ocna Mureș. Licitație în valoare de circa 5 milioane de lei.

În total 3,6 km de piste pentru bicicliști vor fi amenajate și 2,32 km de străzi din orașul Ocna Mureș vor fi modernizate complet în baza unui contract finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Recent, Primăria Ocna Mureș a lansat licitația privind atribuirea unui contract de lucrări pentru modernizarea a 11 străzi din oraș, valoarea lucrărilor fiind estimată la 4.966.581 de lei.

Străzile ce urmează să fie modernizate sunt: Unirii, Simion Bărnuţiu, Stăvilarului, Abatorului (tronson 2), B. P. Haşdeu (tronson 2), Nicolae Bălcescu, Tineretului, Narciselor, Crizantemei, Liliacului, Dâmbului iar pe străzile Andrei Mureşanu, Avram Iancu, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazu, Stăvilarului, Simion Bărnuţiu, Unirii şi Colonia Monchimva fi construită și pistă de biciclete.

Prin realizarea acestui proiect se dorește modernizarea străzilor, precum și realizarea de piste de biciclete, trotuare pietonale, accese la proprietăți și dispozitive de captare și evacuare a apelor de suprafață. În prezent traficul pietonal se realizează pe trotuarele existente degradate sau pe partea carosabilă, iar circulația bicicletelor se realizează preponderent pe partea carosabilă a drumurilor fără o semnalizare corespunzătoare.

Circulația bicicliștilor se desfășoară pe marginea părții carosabile, pe acostamente, pe trotuarele existente. Aceste zone nu sunt amenajate corespunzător pentru a asigura condiții de siguranță și confort celor ce folosesc ca mijloc de transport bicicletele.

Sistemul de captare și evacuare a apelor de suprafață este deficitar pe întreaga lungime a străzilor ce necesită a fi modernizate în sensul că pe unele zone șanțurile lipsesc, iar acolo unde există nu sunt întreținute corespunzător pentru a fi eficiente. Proiectul este structurat pe 2 componente: strazi care se vor reabilita complet și străzi pe care se vor realiza doar piste pentru bicicliști.

Străzile care se vor moderniza complet (carosabil, pistă biciclete, trotuar, sistem capatare/evacuare ape) sunt: Bogdan Petriceicu Hașdeu (Tronson 2) – 126 metri; Nicolae Bălcescu – 145 m; Tineretului -148 m; Crizantemei – 148 m; Narciselor – 148 m; Liliacului – 144 m; D/mbului – 248 m; Stăvilar – 165 m; Abatorului (Tronson 2) – 114 m; Simion Bărnuțiu – 200 m; Unirii – 740 m. Străzile pe care se vor realiza doar piste de biciclete sunt: Andrei Muresanu – 1500 m; Avram Iancu – 245 m; Ștefan cel Mare – 960 m; Ștefan cel Mare (Tronson 2) – 55 m; Mihai Viteazu – 120 m; Cuza Vodă – 170 m; Mălinului – 483 m; George Barițiu – 65 m.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor! USR Daia Română are plăcerea să anunțe desemnarea lui Silviu-Mihai Moldovan, candidat pentru funcția de primar al comunei Daia Română. Cu o viziune proaspătă și un plan ambițios de dezvoltare, Silviu este hotărât să contribuie la dezvoltarea și prosperitatea locală. În vârstă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea