Pistă de bicicliști și 11 străzi modernizate pe bani europeni la Ocna Mureș

Paul Voicu - Primar 2020

Pistă de bicicliști și 11 străzi modernizate pe bani europeni, la Ocna Mureș. Licitație în valoare de circa 5 milioane de lei.

În total 3,6 km de piste pentru bicicliști vor fi amenajate și 2,32 km de străzi din orașul Ocna Mureș vor fi modernizate complet în baza unui contract finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Recent, Primăria Ocna Mureș a lansat licitația privind atribuirea unui contract de lucrări pentru modernizarea a 11 străzi din oraș, valoarea lucrărilor fiind estimată la 4.966.581 de lei.

Străzile ce urmează să fie modernizate sunt: Unirii, Simion Bărnuţiu, Stăvilarului, Abatorului (tronson 2), B. P. Haşdeu (tronson 2), Nicolae Bălcescu, Tineretului, Narciselor, Crizantemei, Liliacului, Dâmbului iar pe străzile Andrei Mureşanu, Avram Iancu, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazu, Stăvilarului, Simion Bărnuţiu, Unirii şi Colonia Monchimva fi construită și pistă de biciclete.

ELIT

Prin realizarea acestui proiect se dorește modernizarea străzilor, precum și realizarea de piste de biciclete, trotuare pietonale, accese la proprietăți și dispozitive de captare și evacuare a apelor de suprafață. În prezent traficul pietonal se realizează pe trotuarele existente degradate sau pe partea carosabilă, iar circulația bicicletelor se realizează preponderent pe partea carosabilă a drumurilor fără o semnalizare corespunzătoare.

Circulația bicicliștilor se desfășoară pe marginea părții carosabile, pe acostamente, pe trotuarele existente. Aceste zone nu sunt amenajate corespunzător pentru a asigura condiții de siguranță și confort celor ce folosesc ca mijloc de transport bicicletele.

Mihail David - 2020

Sistemul de captare și evacuare a apelor de suprafață este deficitar pe întreaga lungime a străzilor ce necesită a fi modernizate în sensul că pe unele zone șanțurile lipsesc, iar acolo unde există nu sunt întreținute corespunzător pentru a fi eficiente. Proiectul este structurat pe 2 componente: strazi care se vor reabilita complet și străzi pe care se vor realiza doar piste pentru bicicliști.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Străzile care se vor moderniza complet (carosabil, pistă biciclete, trotuar, sistem capatare/evacuare ape) sunt: Bogdan Petriceicu Hașdeu (Tronson 2) – 126 metri; Nicolae Bălcescu – 145 m; Tineretului -148 m; Crizantemei – 148 m; Narciselor – 148 m; Liliacului – 144 m; D/mbului – 248 m; Stăvilar – 165 m; Abatorului (Tronson 2) – 114 m; Simion Bărnuțiu – 200 m; Unirii – 740 m. Străzile pe care se vor realiza doar piste de biciclete sunt: Andrei Muresanu – 1500 m; Avram Iancu – 245 m; Ștefan cel Mare – 960 m; Ștefan cel Mare (Tronson 2) – 55 m; Mihai Viteazu – 120 m; Cuza Vodă – 170 m; Mălinului – 483 m; George Barițiu – 65 m.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...