Rămâi conectat

Ştirea zilei

PISCINE și ștranduri din Alba. Unde poți face baie vara aceasta în județ, program, tarife și facilități

Publicat

în

PISCINELE și ștrandurile din județul Alba la care te poti relaxa în această vară. Program, tarife actualizate și facilități

Gradele ridicate de afară și soarele arzător ne duc cu gândul la o evadare într-o ”oază” de răcoare. Cei care doresc să se bucure din plin de zilele fierbinți, să se bălăcească sau să stea tolăniți la soare și să se bronzeze liniștiți pe ”plajele” amenajate în jurul piscinelor, pot alege una dintre locațiile din județul Alba. Preţurile variază între 10 lei pe zi şi 70 de lei, în funcţie de dotările oferite.

Prezentăm mai jos peste 15 piscine din Alba, unde poți să te refugiezi pe un șezlong:

Electrica Furnizare Discount

Piscina de la Allegria Spa &Wellness – Alba Iulia

Piscina de la Alpiscina mercur 1legria Hotel Spa &Wellness – aflat la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș, intersecția cu drumul spre Vințu de Jos, poate fi alegerea ideală pentru cei care doresc să scape de stresul și agitația din oraș evadând într-o oază relaxantă.

Piscina exterioară are lungimea de 26 de metri, lățimea de 9 metri, iar adâncimea de 1,5 metri. Apa este sărată și are temperatura de 28 de grade Celsius. Chiar lângă piscină se află amplasat și barul, astfel clienții se pot răcori cu o băutură chiar din ștrand. Pentru o zi petrecută la piscină, clienții au de achitat o taxă de acces de 20 de lei în timpul săptămânii și 30 de lei în weekend, în preț fiind incluse prosopul și șezlongul (pentru copii de până în 5 ani – intrarea gratuită). Pentru cei care aleg piscina interioară de la SPA, prețul pentru adulți este de 45 de lei și pentru copii 25 de lei, cu saună umedă și uscată, jacuzzi, salină.

Pensiunea Drumul Dragostei (între Alba Iulia și Vințu de Jos)

piscina drumul dragosteiSituată într-o zonă liniștită şi pitorească, la 3 km de Alba Iulia (spre Vințu de Jos), pesiunea Drumul Dragostei are o piscină exterioară cu o lungime de 17 metri și o adâncime de 1,6 metri.  Tariful de intrare este anul acesta de 20  lei în timpul săptămânii și 30 de lei în weekend, fiind inclus și șezlongul. Cei care doresc să se relaxeze într-un baldachin au de plătit  50 de în timpul săptămânii și 70 de lei în weekend, cu tot cu taxa de intrare.

Pe lângă spații de cazare, proprietatea Drumul Dragostei oferă facilități de echitație şi acces gratuit la internet Wi-Fi. Drumul Dragostei are, de asemenea, un restaurant care servește preparate din bucătăria românească tradițională.

Winner`s Club Ţălnpiscina talnarar Alba Iulia (în Cetatea Alba Carolina), lângă biblioteca Batthyaneum

Piscina de la Baza Sportivă Winner’s Club Țălnar are adâncimea medie de 1,5 m, iar în cadrul acesteia este și un bazin pentru copii cu o înălțime medie a apei de 0,6m. Tariful de acces la piscină a fost, anul trecut, de 15 lei, iar copiii de până la 3 ani au acces gratuit.

Cei care doresc șezlong trebuie să achite o taxă în plus, de 10 lei. Programul de funcționare: de luni până duminică, între orele 9.00 – 21.00.

Piscina la Hanul dintre Sălcii

O locație inedită, retrasă și selectă, pentru momente de relaxare sub razele soarelui este Hanul dintre Sălcii, aflat la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș. Acesta  dispune de o piscină de 23 de metri lungime și un cocktail bar, aflat la marginea piscinei.

Tariful de acces este de 20 de lei, cu șezlong și prosop inclus. Menționăm că piscina este deschisă pentru publicul larg doar în timpul săptămânii, de luni până vineri.

elegant sebesComplex Turistic Elegant – pe drumul Dăii, Sebeș

Tot ”departe” de agitația din oraș vă puteți răcori pe timpul verii la piscina cu hidromasaj de la Complex Turistic Elegant, situată pe drumul Dăii, Sebeș. Prețul unui bilet de intrare pentru adulți este de 20 de lei cu șezlong inclus (în limita locurilor disponibile), și 15 lei pentru copiii cu vârste între 5 și 15 ani. Cei cu vârsta până la 5 ani au acces gratuit.  Lângă piscină este amenajat un bar cu terasă unde se poate servi și masa.

Programul este de luni până vineri între orele 9.00-20.00, iar de vineri până duminică între orele 9.00-21.00, cu excepția zilelor în care vor fi organizate pool party-uri. Locația dispune și de internet Wi-Fi.

Piscina de la Casa Dives – Pianu de Sus

 O locație ideală pentru relaxare, Casa Dives are în curte o piscină de 8 metri lungime și 1,50 metri adâncime, dar și o zonă de plajă privată. Tariful de acces este de 20 lei în timpul săptămânii și 30 de lei în weekend, iar în preț este inclus și șezlongul.

Programul este zilnic, între orele 9.00 şi 19.00.

Casa Dives este situată în Pianu de Sus, lângă Alba Iulia şi are o poveste ce începe încă din anul 1850′, când Trasilvania era sub dominatie austro-ungară. Zona din jur este renumită pentru schi, golf şi monumentele istorice alea României. Pensiunea se află la 25 km de Cetatea din Alba Iulia, la mai puţin de o oră de mers cu maşina până în staţiunea de ski Paltiniş şi la numai 2 km de terenul de golf Paul Tomiţa. Casa Dives vă pune la dispoziţie o piscină în aer liber, o cramă și un restaurant cu terasă. Accesul la conexiunea WiFi este gratuit, iar la proprietate se poate parca gratuit. Oaspeţii işi pot începe fiecare dimineaţă cu un mic dejun la restaurant, unde se pot savura preparate româneşti. Vara se poate lua masa în aer liber, pe terasă.

Country-Club-La-Mesteceni-Country Club “La Mesteceni” Răhău – în apropiere de Sebeș

Situat într-o zonă rurală liniştită, la 6 km de Sebeş și 24 de km de Alba Iulia (pe strada Principală în satul “Răhău”) ,,Country Club ”La Mesteceni” dispune de o piscină în aer liber de 15 metri lungime și o adâncime cuprinsă între 1 și 2 metri. Cei care doresc să se relaxeze la piscina acestei locații trebuie să scoată din buzunare 30 de lei pentru tariful de acces la piscină, în preț fiind inclus și șezlongul. Copiii sub 12 ani au acces gratuit. Country Club La Mesteceni dispune și de restaurant, terasă, terenuri de tenis, iar cei care doresc pot călări, locația având propria școală de călărie.

piscina golf hotel pianuPiscina de la Golf Hotel Pianu – Pianu de Jos

Aflat în satul Pianu de Jos, la 21 de kilometri de Alba Iulia și în apropierea Sebeșului, Golf Hotel Pianu dispune de o piscină exterioară de 18 metri lungime, cu o priveliște de vis spre terenul de golf ”Paul Tomiță” și spre valea Pianului.

Tariful de acces, pentru răsfăț la razele soarelui, este de 20 de lei pentru adulți (în preț fiind inclus și șezlongul) și 10 lei pentru copii. Locația dispune de restaurant și terasă exterioară, iar cei care ajung aici se pot bucura de aer curat, cocktail-uri savuroase și muzică ambientală. Programul de funcționare este între orele 9.00 – 19.00.

cerbul-ariniPensiunea Cerbu Arini – în apropiere de Alba Iulia, direcția Sebeș, după Lancrăm

Departe de agitația cotidiană, la câțiva kilometri de Alba Iulia, se află Pensiunea Cerbu Arini. Cei care doresc să se ”bălăcească” și să se relaxeze în aer liber, într-o zonă liniștită cu verdeață, pot alege piscina de aici. Înconjurată de şezlonguri, măsuţe şi umbrele, duşuri şi cabine de schimb, aceasta dispune de peste 100 de locuri. Tariful pentru acces la piscină, cu șezlong inclusiv, este de 25 de lei. Locația dispune de un bar şi terasă cu mese rustice în vecinătatea piscinei, balansoar din lemn şi hamace pentru odihnă plăcută la umbra teilor din livadă. Fântânile arteziene şi un ochi de apă amenajat cu peşti exotici, traversabil pe un podeţ de lemn, întregesc un peisaj minunat, de relaxare şi de bunăvoie. Programul de funcționare este între orele 10.00 – 21.00.

Pentru a ajunge cu mașina la pensiunea Cerbu Arini, mergând pe DN1, în direcția de mers Sebeș-Alba Iulia, după localitatea Lancrăm, depășiti intersecția DN1 cu drumul spre stânga către Vințu de Jos, iar la coborârea de pe podul din apropierea intersecției, părăsiți DN1 la dreapta, urmărind incdicatorul pensiunii.

 

steaua nordului alba iuliaPiscina de la Vila Steaua Nordului – Alba Iulia

Vila Steaua Nordului se află în municipiul  Alba Iulia, în apropiere de Bazinul Olimpic. Tariful pentru intrarea la piscină este de 25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii, în care se va primi și șezlong sau saltea.

Proprietatea dispune și de piscină interioară. Printre facilităţile de wellness disponibile se numără o sală de sport şi o saună. Accesul la internet Wi-Fi este gratuit. Cei care aleg să se relaxeze în această locație pot servi și masa. Restaurantul vilei serveşte preparate regionale tradiţionale, precum şi mâncăruri internaţionale.

Complex Salonti DrasovBazinele de la Complex Turistic Salonti Drașov, situat în județul Alba, comuna Șpring, la o distanță de 40 km față de municipiul Alba-Iulia și 24 km față de orașul cel mai apropiat – Sebeș

Complex Turistic Salonti Drașov are amenajate trei piscine, două dintre ele cu apă sărată (fosfato-ioduroasă), benefică pentru afecțiuni ale aparatului locomotor (reumatismale degenerative, abarticulare, post-traumatice) și pentru afecţiuni ginecologice, gastrointestinale şi hepato-biliare, iar una cu apă dulce. Complexul deține și un loc de joacă destinat copiilor, în care se găsesc tobogane, leagăne, castel gomflabil și alte lucruri atractive pentru a ”învinge” plictiseala copiilor. Intrarea la piscină în timpul săptămânii costă 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii, cu șezlong inclus, iar în weekend 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. Programul de acces la cele trei piscine din complex este între orele 8.00 şi 20.00. De la ora 22.00, sunt organizate diverse evenimente pe marginea piscinei. În această locație se poate servi și masa.

piscina hydro blajPiscina ”Hydro” din Blaj

Cei care aleg să se relaxeze la ”Hydro” pot servi și masa în restaurant sau pe terasa amplasată în apropierea piscinei. Tariful de acces pentru o zi de răsfăț la piscină este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii ( de până la 5 ani) în timpul săptămânii, iar în weekend 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. În preț este inclus și șezlongul (în limita locurilor disponibile), iar cei care aleg baldachinul sau patul trebuie să scoată în plus din buzunare 20 de lei. Piscina are adâncimea cuprinsă între 1,20 și 1,80 metri, dar are amenajată și o mini-piscină pentru copii.

Programul de funcționare, de luni până duminică, între orele 8.30 – 24.00, iar în weekend amatorii de distracție sunt așteptați la petreceri. Locația se află pe strada Tudor Vladimirescu, nr.80, Blaj.

paradisul transilvanieiComplexul ”Paradisul Transilvaniei” din Blaj

Dacă vrei să te simți ca în paradis poți alege fără să stai pe gânduri Complexul ”Paradisul Transilvaniei” din Blaj. Acesta dispune de o piscină elegantă, jacuzzi, un bazin pentru copii, un bar amenajat la marginea piscinei, dar și un restaurant, unde se poate servi masa. Prețul pentru o zi de răfăț în acest cadru liniștit și relaxant este de 20 de lei în timpul săptămânii și 30 de lei în weekend, în preț fiind inclus și șezlongul. Piscina se întinde pe o suprafață de aproximativ 250 mp, iar adâncimea este cuprinsă între 1 și 1,60 metri.

Paradisul Transilvaniei este tot ceea ce și-ar dori un om după o zi lungă de vară fierbinte și stres cotidian: relaxare, eleganţă, gust și perfecțiune. Locația le stă la dispoziție și celor cu chef de distracție, fiind organizate diverse petreceri, atât publice cât și private. Programul zilnic de funcționare la piscină este între orele 10.00 – 23.00. Paradisul Transilvaniei se află situat pe strada Horea din Blaj, nr. 43.

piscina bucerdea granoasa 1Complexul cu piscine din Bucerdea Grânoasă, ”La Jockson”

Menit să aducă un strop de răcoare și relaxare în zilele toride de vară, ștrandul „La Jockson” este amplasat pe strada Ion Maiorecu, nr.2.

Complexul are două piscine, teren de tenis, loc de joacă pentru copii, teren de volei și bar. Prețul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. Persoanele cu handicap au parte de intrare gratuită pe toată durata sezonului.

Program zilnic, în intervalul orar 10.00 – 22.00.

Baza de Agrement Blaj

Baza de Agrement a municipiului Blaj, situată în Parcul Avram Iancu, se  întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi și dispune de un ștrand pentru adulți, trei bazine pentru copii, un gazon generos pentru plajă, vestiare, dușuri, wifi,  terenuri de sport (unul de tenis pe zgură, altul sintetic pentru fotbal şi baschet), spații de joacă și alimentație publică.

Accesul se va face dinspre strada Iuliu Maniu, dar şi dinspre Parcul Avram Iancu. Programul de funcţionare este zilnic, de marți până duminică, între orele 09.00 şi 20.30, iar preţul unui bilet de intrare este de 15 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani, cei sub 6 ani având acces gratuit.  La terenul de tenis preţul este de 20 lei pentru o oră de închiriere (10 lei pentru cei care au plătit accesul în întreaga bază), aceleaşi tarife fiind valabile şi în cazul terenului sintetic de fotbal. Baza de agrement Blaj va fi închisă lunea, pentru lucrări de întreţinere.

Complexul de Agrement ”Bellavi”, în Ocna Mureș

Aflat la  ieșirea din Ocna Mureș spre Noșlac, cam la 6 kilometri de centrul orașului,  după Uioara de Sus, Complexul de Agrement ”Bellavi” cuprinde un lac ce se întinde pe 3 hectare, pentru iubitorii de pescuit, două piscine, una de 26X11 m și alta de 8X4m, și două terase.

Intrarea la piscină este de 15 lei pentru copii de până la 15 ani și de 20 de lei pentru adulți. Copiii de până la 5 ani au intrare gratuită. Orarul este de la 10.00 la 20.00.

Ștrandul Municipal Aiud

strand aiudTariful de acces la ștrand în timpul săptămânii este de 10 lei pentru adulți și 8 lei pentru copii, iar în weekend 12 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii, cu șezlong inclus.

Ștrandul va fi deschis în fiecare zi, în intervalul orar 8.00 – 20.00.

Ștrandul de la Zlatna, amenajat lângă Stadionul ”Minaur”, are două strand zlatnabazine, unul pentru adulți și unul pentru copii. În zonă sunt amenajate plaje din iarbă, nisip, grilaje din lemn semisintetic de exterior precum și zone de plajă cu pavele pentru șezlonguri.

O zi de bălăceală în piscine și tolăneală la soare pe șezlonguri costă 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. Elevii premianți și cei beneficiari de ajutor social beneficiază de reduceri la intrare.

Programul este de la ora 10.00 la 21.00.

La aproximativ 50 de kilometri de Alba Iulia, în Orăștie se află complexul acvatic Arsenal Park, o adevarată oază de relaxare și distracție pentru iubitorii de apă și soare. Citiți și FOTO: Cel mai nou Aqua Park din România, inaugurat la Arsenal Park Orăștie. Bazine, tobogane, râu leneș, saune și terase, într-o fostă fabrică de armament

Menționăm că Piscina de la Hanul ”Sf. Gheorghe” din Ighiu a fost închisă, iar piscina de la Vila Elisabeta este, de anul acestea, cu circuit închis.

 

Publicitate

Ştirea zilei

Dramă într-o familie din Alba: Un tânăr de 29 de ani, nevaccinat, a decedat din cauza Covid-19

Publicat

în

Dramă într-o familie din Alba: Un tânăr de 29 de ani, nevaccinat, a decedat din cauza Covid-19

Un tânăr de doar 29 de ani, din municipiul Sebeș, a decedat în urma infecţiei cu virusul Sars-Cov-2. Bărbatul suferea doar de obezitate, dar a mers mult prea târziu la spital. Era confirmat cu COVID-19 de duminică, 17 octombrie.

Bărbatul nu era vaccinat şi a murit pe targă imediat ce a fost adus la unitatea de primiri urgenţe a spitalului din Sebeş. Cadrele medicale nu au putut face nimic, decât să constate decesul. Tânărul era căsătorit şi avea doi copii.

Reamintim că în cursul nopții de miercuri spre joi, o familie, soţ şi soţie din Alba, confirmaţi cu COVID-19, au decedat la Spitalul Orăşenesc din Abrud în decurs de câteva ore. Bărbatul de 75 de ani şi femeia de 60 de ani din localitatea Bucium au ajuns la spital cu o formă gravă a bolii.

Electrica Furnizare Discount

În Alba, în ultimele 24 de ore, au decedat 10 persoane în urma infecţiei cu virusul Sars-Cov-2, toate fiind nevaccinate şi având şi alte boli asociate:

 • o femeie, de 88 de ani, din Sasciori, nevaccinată, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 70 de ani, din Campeni, nevaccinat, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 62 de ani, din Sebes, nevaccinat, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 85 de ani, din Baia de Aries, nevaccinat, cu comorbidități,
 • o femeie, de 80 de ani, din Baia de Aries, nevaccinată, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 73 de ani, din Cugir, nevaccinat, cu comorbidități,
 • o femeie, de 74 de ani, din Vintu de Jos, nevaccinată, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 86 de ani, din Campeni, nevaccinat, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 29 de ani, din Sebes, nevaccinat, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 67 de ani, din Alba Iulia, nevaccinat, cu comorbidități,

Sursa: adevarul.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

OFICIAL| 1.848 de pacienți Covid internați la ATI și 324 de decese înregistrate la persoane nevaccinate. Bilanțul ultimelor 24 de ore

Publicat

în

Vineri, 22 octombrie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România.

Până astăzi, 22 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.534.942 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.814 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.300.368 de pacienți au fost declarați vindecați.

Electrica Furnizare Discount

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.410 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 217 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Nr. crt. Județ Număr de cazuri confirmate(total) Număr de cazuri nou confirmate Incidența înregistrată la 14 zile
1. Alba 28386 290 9,29
2. Arad 33329 407 9,04
3. Argeș 37065 507 8,60
4. Bacău 35195 326 4,86
5. Bihor 39450 542 8,18
6. Bistrița-Năsăud 17282 129 5,24
7. Botoșani 20035 164 4,73
8. Brașov 55590 420 9,00
9. Brăila 18451 215 7,83
10. Buzău 18622 180 7,06
11. Caraș-Severin 15787 182 5,44
12. Călărași 15034 186 7,39
13. Cluj 75558 488 9,37
14. Constanța 59322 625 9,59
15. Covasna 10522 41 4,46
16. Dâmbovița 30133 342 7,50
17. Dolj 39847 367 7,30
18. Galați 36497 176 6,44
19. Giurgiu 16140 145 9,04
20. Gorj 12927 170 4,75
21. Harghita 11315 149 4,74
22. Hunedoara 29792 418 6,88
23. Ialomița 16015 153 10,06
24. Iași 62006 715 8,83
25. Ilfov 64326 375 17,33
26. Maramureș 27732 145 4,34
27. Mehedinți 13492 144 8,20
28. Mureș 31580 552 6,26
29. Neamț 26642 273 6,08
30. Olt 21856 254 7,54
31. Prahova 52113 722 10,50
32. Satu Mare 18190 111 3,33
33. Sălaj 15187 164 6,84
34. Sibiu 34170 264 7,56
35. Suceava 34385 200 4,27
36. Teleorman 20586 204 7,98
37. Timiș 75812 558 10,23
38. Tulcea 11439 144 6,55
39. Vaslui 23551 204 6,13
40. Vâlcea 21776 274 7,27
41. Vrancea 14912 163 4,74
42. Mun. București 266712 2389 16,54
43. Din străinătate** 1658 10
44. Cazuri noi nealocate pe județe

24523* 923
TOTAL 1.534.942 15.410

*Referitor la „cazurile noi nealocate pe județe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate și centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică și atribuite cazurile pozitive județului/localității de care aparțin persoanele infectate.

**În ceea ce privește cazurile din străinătate, acestea sunt cazuri ale unor cetățeni care au venit în România fiind infectați în alte țări. Aceste cazuri au fost cuprinse în totalul cazurilor noi nealocate pe județe.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.283 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția pe județe a acestor cazuri o regăsiți în tabelul de mai jos.

 Nr. Crt. JUDEȚ Probe pozitive la retestare
1 ALBA 24
2 ARAD 33
3 ARGEŞ 41
4 BACĂU 22
5 BIHOR 10
6 BISTRIŢA-NĂSĂUD 2
7 BOTOŞANI 7
8 BRĂILA 13
9 BRAŞOV 82
10 BUZĂU 54
11 CĂLĂRAŞI 6
12 CARAŞ-SEVERIN 13
13 CLUJ 29
14 CONSTANŢA 46
15 COVASNA 14
16 DÂMBOVIŢA 23
17 DOLJ 22
18 GALAŢI 19
19 GIURGIU 12
20 GORJ 24
21 HARGHITA 14
22 HUNEDOARA 27
23 IALOMIŢA 9
24 IAŞI 61
25 ILFOV 44
26 MARAMUREŞ 5
27 MEHEDINŢI 3
28 MUNICIPIUL BUCUREŞTI 271
29 MUREŞ 41
30 NEAMŢ 40
31 OLT 29
32 PRAHOVA 42
33 SĂLAJ 13
34 SATU MARE 8
35 SIBIU 14
36 SUCEAVA 41
37 TELEORMAN 40
38 TIMIŞ 46
39 TULCEA 6
40 VÂLCEA 5
41 VASLUI 23
42 VRANCEA 5
Total 1.283

Până astăzi, 43.844 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 21.10.2021 (10:00) – 22.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 357 de decese (177 bărbați și 180 femei), din care 1 anterior intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 357 de decese, 4 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 14 la categoria de vârstă 40-49 ani, 40 la categoria de vârstă 50-59 ani, 78 la categoria de vârstă 60-69 ani, 128 la categoria de vârstă 70-79 ani și 93 la categoria de vârstă peste 80 ani.

261 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 19 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 77 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
A fost raportat un deces anterior intervalului de referință, survenit în județul Maramureș, în luna septembrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 356 de decese.

Din totalul de 357 de pacienți decedați, 324 erau nevaccinați și 33 vaccinați. Cei 33 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse îngrupele de vârstă 40-49 de ani și peste 80 de ani. 27 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru 6 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 20.071. Dintre acestea, 1.848 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 481 sunt minori, 437 fiind internați în secții și 44 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.115.830 teste RT-PCR și 4.105.533 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 25.032 de teste RT-PCR (13.225 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.807 la cerere) și 41.044 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 146.634 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 18.738 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 53.908 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 92 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 8.822 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 664 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 21 octombrie, 2.694 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 467.700 lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 3 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 23.764 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 2.548 în Italia, 16.946 în Spania, 199 în Marea Britanie, 130 în Franța, 3.124 în Germania, 95 în Grecia, 49 în Danemarca, 37 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 5 în SUA, 8 în Suedia, 145 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 75 în Elveția, 4 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 8 în Bulgaria, 25 în Cipru, 4 în India, 5 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite, 17 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 218 în Irlanda, 5 în Singapore, 5 în Tunisia, 10 în Republica Coreea, 2 în Bosnia și Herțegovina, 2 în Serbia, 5 în Croația și câte unul în Argentina, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan, Iran, Slovenia, Federația Rusă, Finlanda, Polonia, Kuweit și Nigeria. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 195 de cetățeni români aflați în străinătate, 37 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 60 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, 5 în Irlanda, 2 în Elveția, 2 în Austria, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia, unul în Iran unul în Polonia, unul în Bulgaria și unul în Nigeria, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 798 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia și unul în Argentina.
Notă: aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul SARS – CoV – 2 la nivel european și global:

În intervalul 14 octombrie 2021 – 21 octombrie 2021, au fost raportate 39.409.415 de cazuri în UE / SEE. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Franţa, Italia, Spania și Germania.

Începând din 15 decembrie, CEPCB a întrerupt publicarea datelor privind numărul cazurilor confirmate și numărul cetățenilor decedați, atât în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra, cât și la nivel global. Aceste raportări sunt actualizate săptămânal.

Citește mai mult

Ştirea zilei

OFICIAL| 301 de noi INFECTĂRI cu COVID-19 în județul Alba și 10 decese. Incidența actualizată și cazurile active pe localități

Publicat

în

OFICIAL| 301 de noi INFECTĂRI cu COVID-19 în județul Alba și 10 decese. Incidența actualizată și cazurile active pe localități

La nivelul județului Alba, vineri, 22 octombrie, s-au înregistrat 301 de cazuri noi de infectare cu Sars-Cov-2 potrivit datelor transmise de DSP Alba.

Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate ajunge la 28.563 de persoane confirmate, 24.267 persoane vindecate, 815 decese.

Electrica Furnizare Discount

Astăzi, 10 noi decese ale unor persoane infectate cu COVID-19 au fost raportate astăzi, fiind vorba despre:

 • o femeie, de 88 de ani, din Sasciori, nevaccinată, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 70 de ani, din Campeni, nevaccinat, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 62 de ani, din Sebes, nevaccinat, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 85 de ani, din Baia de Aries, nevaccinat, cu comorbidități,
 • o femeie, de 80 de ani, din Baia de Aries, nevaccinată, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 73 de ani, din Cugir, nevaccinat, cu comorbidități,
 • o femeie, de 74 de ani, din Vintu de Jos, nevaccinată, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 86 de ani, din Campeni, nevaccinat, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 29 de ani, din Sebes, nevaccinat, cu comorbidități,
 • un bărbat, de 67 de ani, din Alba Iulia, nevaccinat, cu comorbidități,
Citește și situația cazurilor din Alba, de ieri: 360 de noi INFECTĂRI cu COVID-19 în județul Alba și 15 decese. Incidența actualizată și cazurile active pe localități

Joi, în Alba au fost prelucrate în total 1.084 de teste, 590 de teste PCR și 494 de teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 310.502, mai exact, 274.204 de teste PCR și 36.298 de teste rapide.

Citește și situația cazurilor, la nivel național, de ieri: 16.110 de cazuri noi de COVID-19 și 448 de decese, în ultimele 24 de ore. 1.815 de pacienți internați la ATI

Localitățile din care provin cele 301 cazuri de coronavirus:

ALBA IULIA – 104
BAIA DE ARIES – 2
BLAJ – 7
CÂMPENI – 3
CUGIR – 23
OCNA MUREŞ – 6
SEBES – 37
TEIUS – 2
ZLATNA – 4
ABRUD – 2
AIUD – 17
ARIESENI – 4
AVRAM IANCU – 1
BERGHIN – 2
BISTRA – 4
BUCERDEA GRANOASĂ – 2
CALNIC – 1
CETATEA DE BALTĂ – 1
CIUGUD – 2
CRACIUNELUL DE JOS – 2
CRICAU – 2
CUT – 1
DAIA ROMANA – 1
GALDA DE JOS – 3
HOREA – 3
IGHIU – 5
JIDVEI – 1
LIVEZILE – 2
LOPADEA NOUA – 1
LUNCA MURESULUI – 1
LUPSA – 1
METES – 2
MIHALŢ – 2
MIRASLAU – 1
MOGOS – 1
NOSLAC – 1
OHABA – 2
PIANU – 6
ROŞIA MONTANA – 4
SASCIORI – 1
SIBOT – 3
SONA – 1
SUGAG – 2
VADU MOŢILOR – 2
VALEA LUNGA – 2
VIDRA – 2
VINTU DE JOS – 12
+ 2 anchete epidemiologice în desfășurare

Cazuri de reinfectare:

ALBA IULIA – 1
BERGHIN – 1

Lista cazurilor active de COVID-19 și INCIDENȚA LOCALITĂȚILOR din județul Alba
Localitate Populatie Incidenta Nr. Cazuri
BUCIUM 1394 20.09 28
VINŢU DE JOS 5531 17.72 98
LIVEZILE 1166 16.3 19
GÂRDA DE SUS 1496 14.71 22
ORAŞ ABRUD 5199 14.23 74
MUNICIPIUL ALBA IULIA 76316 14.18 1082
METEŞ 2804 12.48 35
ARIEŞENI 1549 12.27 19
ŞIBOT 2365 12.26 29
MUNICIPIUL SEBEŞ 32924 11.06 364
CUT 1267 11.05 14
CIUGUD 3278 10.98 36
MUNICIPIUL AIUD 25254 10.81 273
ORAŞ CÂMPENI 7218 10.53 76
ORAŞ CUGIR 25559 10.52 269
ALBAC 1956 10.22 20
DAIA ROMÂNĂ 3138 10.2 32
IGHIU 7063 10.05 71
SÂNTIMBRU 3021 9.93 30
CRĂCIUNELU DE JOS 2143 9.8 21
OCOLIŞ 511 9.78 5
ŞPRING 2515 9.54 24
ROŞIA MONTANĂ 2740 9.49 26
BERGHIN 1910 9.42 18
GALDA DE JOS 4483 9.37 42
BISTRA 4538 9.03 41
BUCERDEA GRÂNOASĂ 2268 8.82 20
CIURULEASA 1141 8.76 10
VIDRA 1540 7.79 12
ORAŞ TEIUŞ 7201 7.22 52
ŞONA 4363 7.11 31
RĂDEŞTI 1279 7.04 9
VADU MOŢILOR 1284 7.01 9
LUPŞA 2907 6.88 20
MOGOŞ 757 6.61 5
MIRĂSLĂU 1976 6.58 13
LOPADEA NOUĂ 2528 6.33 16
STREMŢ 2434 6.16 15
VALEA LUNGĂ 3107 6.12 19
CRICĂU 1974 6.08 12
MUNICIPIUL BLAJ 20685 6.04 125
SĂSCIORI 6520 5.98 39
SCĂRIŞOARA 1524 5.91 9
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 3769 5.84 22
POŞAGA 914 5.47 5
ŞUGAG 2860 5.24 15
PIANU 3585 5.02 18
AVRAM IANCU 1438 4.87 7
POIANA VADULUI 1050 4.76 5
ORAŞ OCNA MUREŞ 13918 4.74 66
SĂLIŞTEA 2336 4.71 11
HOREA 1922 4.68 9
GÂRBOVA 2160 4.63 10
BLANDIANA 872 4.59 4
NOŞLAC 1812 4.42 8
CERU-BĂCĂINŢI 232 4.31 1
CERGĂU 1634 4.28 7
SĂLCIUA 1402 4.28 6
RIMETEA 1000 4 4
RÂMEŢ 501 3.99 2
DOŞTAT 1009 3.96 4
LUNCA MUREŞULUI 2559 3.91 10
SÂNCEL 2596 3.85 10
CÂLNIC 1955 3.07 6
SOHODOL 1667 3 5
CETATEA DE BALTĂ 3062 2.61 8
UNIREA 4879 2.46 12
ORAŞ ZLATNA 7828 2.43 19
MIHALŢ 3230 2.17 7
FĂRĂU 1479 2.03 3
PONOR 579 1.73 1
HOPÂRTA 1160 1.72 2
ALMAŞU MARE 1206 1.66 2
JIDVEI 5296 1.13 6
CENADE 1038 0.96 1
ROŞIA DE SECAŞ 1596 0.63 1
ÎNTREGALDE 556 0 0
OHABA 602 0 0
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare