Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Picăturile nazale, folosite în sezonul rece, fac șoferii să pice testul de droguri: Sunt substanțe care dau dependență

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Picăturile nazale, folosite în sezonul rece, fac șoferii să pice testul de droguri: Sunt substanțe care dau dependență

În plin sezon rece, o perioadă plină de viroze respiratorii, nasul înfundat și tusea par că nu se mai termină. Astfel, picăturile nazale sunt extrem de folosite, mai ales că ajută la decongestionarea nasului înfundat. Însă, medicii avertizează că peste 99% din picăturile de nas de pe piață dau dependență și ar trebui folosite doar la indicația medicului.

”Picăturile de pus în nas pe care le cer și li se oferă – vreau ceva să îmi desfunde nasul – 99% sunt substanțe care dau dependență. Eu nu recomand mai mult de 5-7 zile, și în prospect scrie asta. De obicei sunt recomandate cele extrem de agresive, care au un efect WOW, dar sunt medicamente care dau aceste dependențe extrem de agresive și pe structura nazală, și pe creier. Se tratează cu abstinență, adică îi spui pacientului să nu-și mai pună, este foarte important mediul în care trăiește, efectul placebo este important. În loc de picăturile de nas, de care sunteți dependent, puteți pune ser fiziologic”, spune Dr. Adina Popescu, medic primar ORL.

Citește și: Modificări la Codul Rutier! Șoferii, obligați să tragă pe dreapta nu doar la mașinile cu girofar ale poliției și pompierilor

Picăturile de nas creează dependență!

De exemplu, la utilizarea de peste o săptămână, în nas apare așa-numita rinită iatrogenă, sângerări frecvente și structură nazală modificată până la distorsionare.

”Dintr-o săptămână, cel puțin 10 pacienți vin cu această rinită iatrogenă, dată de picături. Cel puțin 10, dar e puțin 10, sunt mai mulți care vin cu aceste dependențe de picături, sunt substanțe extrem de agresive și primele recomandate la farmacie”, explică Dr. Adina Popescu, medic primar ORL.

Și, atenție mare dacă le folosiți înainte de a urca la volan! Fenil-efedrina este substanța activă din multe variante de picături de nas.

”Când vorbim decongestionante nazale, cele conțin fenil-efedrină dau pozitiv la testul pentru amfetamine. Sunt persoane dependente de picături de nas și nu le mai folosesc din cauza unei patologii acute”, spune Dr. Cristian Paparău.

Așadar, sunt șanse foarte mari ca un posibil ca un drug test pe care îl facem să iasă pozitiv, relateză stirileprotv.ro.

Sursa: gandul.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Duminica Tomii 2023. Ce e bine să faci pentru sănătate și viață lungă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Duminica Tomii 2023. Ce e bine să faci pentru sănătate și viață lungă Duminica Tomii 2023 este sărbătorită în prima duminică după Paşte și este dedicată Apostolului Toma în calendarul ortodox. Sărbătoarea aduce o serie de obiceiuri şi tradiţii. Prima duminică de după Paști, cea care încheie Săpămâna Luminată, poartă numele de Duminica Tomii, după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea