Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Modificări la Codul Rutier! Șoferii, obligați să tragă pe dreapta nu doar la mașinile cu girofar ale poliției și pompierilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modificări la Codul Rutier! Șoferii, obligați să tragă pe dreapta nu doar la mașinile cu girofar ale poliției și pompierilor

Șoferii vor fi obligați să tragă pe dreapta nu doar la trecerea mașinilor cu girofar ale poliției și pompierilor, ci și la ambulanțele care au semnalele de avertizare pornite, potrivit unui proiect de modificare a Codului rutier.

Șoferii vor fi obligați să oprească imediat, cât mai aproape de marginea drumului, și la trecerea ambulanțelor care au în funcțiune semnalele de avertizare luminoasă și sonoră, conform unui proiect legislativ citat de Profit.

Actualul Cod rutier prevede că șoferii sunt obligați să oprească imediat, pe acostament sau, în lipsa acestuia, cât mai aproape de marginea drumului sau bordura trotuarului, în sensul de deplasare, doar la apropierea și la trecerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară care au în funcțiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare roșie și sonore.

În prezent, sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase cu lumină roșie doar autovehiculele aparținând poliției și pompierilor.

Timpul de intervenție al ambulanței face diferența dintre viață și moarte

Inițiatorii legislativi arată însă că, în cazurile urgente, fiecare minut contează, iar timpul de intervenție al ambulanței face diferența între salvarea sau pierderea unei vieți omenești.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea