// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

PIB-ul pe cap de locuitor din România, la jumătatea celui din Austria

PIB-ul pe cap de locuitor din România, la jumătatea celui din Austria.

România are al patrulea cel mai scăzut nivel al consumului pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, de 68% din media UE, valori mai scăzute fiind înregistrate în Ungaria, Croaţia şi Bulgaria, potrivit datelor Eurostat.

Astfel, consumul individual efectiv, indicator care arată bunăstarea gospodăriilor, măsurat în funcţie de standardele puterii de cumpărare, era anul trecut de 63 la sută în Ungaria, 61 la sută în Croaţia şi de 55 la sută în Bulgaria. Estonia şi Letonia au înregistrat la rândul lor niveluri scăzute ale acestui indicator, de 72 la sută, respectiv 70 la sută din media Uniunii  Europene.

În schimb, 10 state membre au un consum pe cap de locuitor peste media Uniunii Europene, cel mai ridicat nivel fiind în Luxemburg, de 130 la sută din această medie. În Germania, consumul pe cap de locuitor este cu 22 la sută peste media UE, în Austria cu 18 la sută, iar în Marea Britanie cu 14 la sută.

În privinţa PIB-ului pe cap de locuitor România înregistrează un nivel de 63 la sută din media UE, indicatorul variind între statele membre de la 49 la sută, în cazul Bulgariei, la 253 la sută, în cazul Luxemburgului. Ungaria atinge un nivel de 68 la sută din media UE. La nivelul UE, România are al treilea cel mai scăzut nivel al PIB pe cap de locuitor, valori mai scăzute fiind în Croaţia, de 61 la sută şi în Bulgaria, de 49 la sută.

Un număr de 11 state din UE au un PIB pe cap de locuitor care depăşeşte media europeană, cele mai ridicate valori fiind consemnate, așa cum spuneam, în Luxemburg (253 la sută), Germania (123 la sută) şi Austria (128 la sută). În Marea Britanie acest indicator este de 105 la sută din media UE, în Franţa – 104 la sută şi în Italia de 96 la sută.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la PIB-ul pe cap de locuitor din România, la jumătatea celui din Austria

 1. mike 03.07.2018 la 7:31

  Mai faceti comparatie ??– romania prin desteptii de la putere au distrus totul– daca renasteau ca pasarea -Pheonix – era OK. dar hotii nu au vrt binele tarii ci buzunarului propiu– E si normal fara o economie propie , o agricultura prospera , fara un comert cu produse -autohtone- B I P – UL romaniei sa fie scazut — iar imprumuturile vor -STRANGULA – TARA — Idiotilor de la putere le doare in coturi si nici acolo, de popor si tara — Exodul romanilor ne spune cel mai bine situatia economica si financiara a tarii.

 2. codru 03.07.2018 la 9:56

  Niște date statistice, fără o încercare de explicație cât de cât!
  – Săraca România țara resurselor și la polul opus al sărăciei, cu un Produs intern brut pe locuitor aproape la jumătate față de țările bogate!
  Așa i-a fost dat poporului acestei țări să chinue, să pribegească prin alte țări. Și aceasta se datorează conducătorilor alogeni care s-au perindat la conducerea acestei țări, politicienilor români care au avut diverse funcții în conducerea țării care nu și-au respectat jurămintele făcute pe Biblie la investire de servire a intereselor poporului român și care și-au bătut joc de resursele acestei țări petrol, energie, redevențe, etc dându-le la țările amintite cu Produs intern brut crescut pe locuitor, distrugerea economiei, neurmărirea indeplinirii contractelor de privatizare de către străini, firme romănești, vinderea pământurilor țării la străini și binențeles vina noastră a tuturor românilor care am fost și rămânem în continuare creduli și ne bazăm pe minciunile unora și a altora și nu alegem oamenii potriviți, demni cu frică de Dumnezeu.
  Doamne ajută!