Rămâi conectat

Actualitate

PIB-ul pe cap de locuitor din România, la jumătatea celui din Austria

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PIB-ul pe cap de locuitor din România, la jumătatea celui din Austria.

România are al patrulea cel mai scăzut nivel al consumului pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, de 68% din media UE, valori mai scăzute fiind înregistrate în Ungaria, Croaţia şi Bulgaria, potrivit datelor Eurostat.

Astfel, consumul individual efectiv, indicator care arată bunăstarea gospodăriilor, măsurat în funcţie de standardele puterii de cumpărare, era anul trecut de 63 la sută în Ungaria, 61 la sută în Croaţia şi de 55 la sută în Bulgaria. Estonia şi Letonia au înregistrat la rândul lor niveluri scăzute ale acestui indicator, de 72 la sută, respectiv 70 la sută din media Uniunii  Europene.

În schimb, 10 state membre au un consum pe cap de locuitor peste media Uniunii Europene, cel mai ridicat nivel fiind în Luxemburg, de 130 la sută din această medie. În Germania, consumul pe cap de locuitor este cu 22 la sută peste media UE, în Austria cu 18 la sută, iar în Marea Britanie cu 14 la sută.

În privinţa PIB-ului pe cap de locuitor România înregistrează un nivel de 63 la sută din media UE, indicatorul variind între statele membre de la 49 la sută, în cazul Bulgariei, la 253 la sută, în cazul Luxemburgului. Ungaria atinge un nivel de 68 la sută din media UE. La nivelul UE, România are al treilea cel mai scăzut nivel al PIB pe cap de locuitor, valori mai scăzute fiind în Croaţia, de 61 la sută şi în Bulgaria, de 49 la sută.

Un număr de 11 state din UE au un PIB pe cap de locuitor care depăşeşte media europeană, cele mai ridicate valori fiind consemnate, așa cum spuneam, în Luxemburg (253 la sută), Germania (123 la sută) şi Austria (128 la sută). În Marea Britanie acest indicator este de 105 la sută din media UE, în Franţa – 104 la sută şi în Italia de 96 la sută.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea