Rămâi conectat

Curier Județean

Piaţa „Complex” din Cugir, fără carne de miel de Paştele catolicilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deşi n-au mai rămas decât trei zile până la Paştele credincioşilor de rit romano-catolic, comercianţii din Cugir n-au scos încă la vânzare tradiţională carne de miel, nelipsită altădată de pe galantare, în preajma marii sărbători a Învierii Domnului.

În jurul dimineţii de joi, cele câteva spaţii amenajate din piaţa comercială „Complex” există carne de porc şi de vită mai puţin carnea de miel. Din discuţiile purtate cu comercianţii am aflat că până astăzi nimeni n-a venit să întrebe de carne de miel, dar nici ofertanţii nu s-au înghesuit să-şi aducă la vânzare animalele, aşa cum procedau în fiecare an.

Potrivit comercianţilor, una din cauzele absenţei acestui produs de pe piaţă ar fi acela că mieii sunt prea mici pentru a fi sacrificaţi în preajma Paştelui catolic, fermierii fiind dispuşi să iese cu aceştia la vânzare de Paştele ortodox, atunci când mieii sunt mai mari iar profitul devine mai ridicat.

Totuşi, comercianţii din piaţa „Complex” a Cugirului sunt optimişti şi cred că până sâmbătă e posibil să existe solicitări, iar carnea de miel să poată fi oferită consumatorilor. Aceştia susţin că preţul de carne de miel variază, potrivit unor surse pe care aceştia le deţin, între 23 şi 24 de lei/kg. În urma recensământului populaţiei din 2011, rezultă că în Cugir există cca 250 de persoane înregistrate ca făcând parte din cultul romano-catolic.(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO INCENDIU în Șard, la un utilaj agricol: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în Șard, la un utilaj agricol: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit sâmbătă după-masa la Șard, la un utilaj agricol. Intervin pompierii din Alba Iulia, cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE FOTO ACCIDENT rutier pe autostrada A10, km 50: Două mașini s-au ciocnit pe sensul Aiud-Turda   Detasamentul de pompieri Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea