Petiția pentru redeschiderea dosarului 10 august a atins aproape 60 000 de semnături. Ce se va întâmpla în cazul în care autoritățile vor ignora acest demers

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În cazul în care Procurorul General nu va ține cont de solicitarea a zeci de mii de români, Comunitatea Declic arată că va continua procedura în instanță și va deschide chiar o acțiune la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dacă va fi necesar.

Peste 57.000 de cetățeni au semnat petiția lansată de Comunitatea Declic și îi cer procurorului general al României, Gabriela Scutea, redeschiderea dosarului 10 august și anchetarea celor care au dat dispoziții pentru agresarea și gazarea protestatarilor pașnici.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„Pentru a mai avea încredere în justiție, vrem să vedem o anchetă temeinică și imparțială, care să descopere vinovații pentru represiunea din 10 august. Altfel, riscăm ca ancheta 10 august să devină un nou dosar ”fără vinovați”, precum dosarele Revoluției și Mineriadei”, se arată în textul petiției.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Reprezentanții Comunității Declic i-au înmânat Procurorului General petiția și i-au solicitat să analizeze cu celeritate solicitarea a zeci de mii de cetățeni, care așteaptă să fie făcută dreptate pentru sutele de victime din 10 august 2018. Au trecut deja 2 ani de la violențele din Piața Victoriei, iar dosarul este în continuare la faza de cercetare penală.

„Am fost toți în stradă pentru a apăra independența Justiției din România. Acum nu cerem altceva decât ca justiția să funcționeze pentru toți cetățenii. Dacă Procurorul General nu va infirma soluția rușinoasă a DIICOT, atunci va mai scrie o filă neagră în istoria justiției din România, după dosarele Revoluției și Mineriadei”, a declarat Cătălina Hopârteanu, reprezentant al Comunității Declic.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419