Rămâi conectat

Curier Județean

Peste o mie de copii din aşezămintele sociale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia vor dansa Hora Străjerilor Unirii, în 1 iunie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cei peste o mie de copii ocrotiţi în aşezămintele sociale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia vor fi sărbătoriţi cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, în cadrul evenimentului „Ziua Copilului în culori” „1 iunie – Alba Iulia – Capitala Copiilor, Capitala Străjerilor Unirii”. Evenimentul va avea loc în 1 iunie şi este organizat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în colaborare cu Centrul de Cultură ,,Augustin Bena Alba.

Programul va debuta la ora 10.00 cu o slujbă de Te Deum, oficiată în Catedrala Reîntregirii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei care le va pune la suflet copiilor un cuvânt de învăţătură.

După slujbă, de la ora 11.00 va urma Hora Străjerilor Unirii. Voluntarii vor „desena” harta României iar copiii și ceilalți participanți vor forma șase cercuri în jurul României, vor cânta Imnul Străjerilor, vor dansa Hora Străjerilor, vor depune steaguri tricolore pe granița României și vor rosti un „jurământ” simbolic prin care promit să păstreze „armele” și „virtuțile” creștine de Străjeri ai Unirii. Această activitate va fi acompaniată de Fanfara Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba.

 „An de an organizăm la Alba Iulia de 1 iunie, un eveniment prin care să-i sărbătorim pe copiii pe care îi avem în grijă și îi ocrotim în așezămintele noastre sociale și educaționale. Încercăm să le aducem o bucurie acestor copii și să le apeciem calitățile sufletești prin care înfrumusețează lumea în care trăim. Pentru că ne aflăm în anul în care sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire am dorit ca într-o atmosferă metaforică, de basm, să-i provocăm pe copii să devină Străjeri ai Unirii, să-și reamintească și să dobândească cele şapte virtuţi creştine: dreptatea, curajul, stăpânirea de sine, înțelepciunea, credința, nădejdea și dragostea. Acestea sunt calitățile prin care poporul nostru va putea dăinui ca neam” a spus părintele Nicolae Călin Ignat, preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Timp de mai bine de o lună, copiii ocrotiţi în aşezămintele sociale şi centrele educaţionale din judeţele Alba şi Mureş, care formează Eparhia de Alba Iulia, s-au pregătit să devină „Străjeri ai Unirii”. Astfel, sub coordonarea pedagogilor sau a profesorilor au participat la mai multe activități şi ateliere de lucru pentru dezvoltarea abilităților de viață în folosirea armelor Străjerilor Unirii, în legătură directă cu îndemnul Sfântului Apostol Pavel: „Îmbrăcaţi-vă cu toate armele lui Dumnezeu” (Efeseni 6.11),  pentru a ne întări „în Domnul şi întru puterea tăriei Lui” (Efeseni 6.10).

 

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia este o organizaţie non-guvernamentală a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, având 17 ani de experienţă şi câteva mii de beneficiari. Dintre aceştia peste o mie de beneficiari sunt copii ocrotiţi în case de tip familial, centre educaţionale şi de prevenire a abandonului şcolar. Asociaţia coordonează cea mai mare reţea socială din Patriarhia Română şi este model de bune practici în activitatea socială dar şi în zona educaţională prin centrele educaţionale de prevenire a abandonului şcolar. Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia este organizaţie de utilitate publică și membru fondator al Federației Filantropia. Centrele în care sunt beneficiari copii funcţionează în parteneriat cu Consiliile Judeţene Alba şi Mureş prin Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar beneficiază şi de sprijinul administraţiilor locale sau a altor parteneri precum Fundaţia FAER Reghin.

 

 Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea