Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 8 kilometri de drumuri din comuna Meteș vor fi modernizați: Primăria a solicitat avizul de mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 8 kilometri de drumuri din comuna Meteș vor fi modernizați: Primăria a solicitat avizul de mediu

Primăria comunei Meteș solicită aviz de mediu pentru modernizarea a peste 8 kilometri de drumuri. Proiectul urmează să fie implementat în intravilan și extravilan sat Meteș, sat Ampoița, sat Tăuți, sat Poiana Ampoiului, sat Presaca Ampoiului, sat Văleni și sat Lunca Ampoiței.

Valoarea totală a investiţiei este de 14.257 mii lei, iar durata de realizare este de 16 luni.

Se propune a se realiza pod la km 0+018 peste răul Ampoita, între DC68 la km 3+137 și stradă Pe Meal la km 0+321.56 și modernizare drumuri cu lungimea totală de L=8.033m.

Principalele categorii de lucrări:

Terasamente

Se vor execută lucrări de drum, săpături și umpluturi pentru realizarea cotelor proiectate și gabaritele profilului transversal proiectat. În cadrul lucrărilor de terasamente se consideră și realizarea patului drumului.

Zone stabilizări teren fundare

Pentru stabilizarea patului drumului în cazul unor infiltrații excesive de apă, a unor pungi de nămol sau a unor zone ce nu se pot compactă, s-a evaluat o suprafață de blocaj de piatră pe substrat de nisip. Aceste lucrări au fost incluse în lucrările de terasamente.

Stații de încrucișare

Acestea se vor realiza prin lărgirea părții carosabile astfel încât se obțînă o lățime minimă a carosabilului de 4,00m. Lungimea sectoarelor și a panelor de racordare s-a ales variabil în funcție de gabaritul existent. Acestea se vor realiza din sistemul rutier corespunzător drumului.

Prin dezvoltarea infrastructurii de transport rutiere în zonă se creează premisele unor noi oportunităţi pentru populaţie, agenţi economici şi colectivităţile locale şi se realizează legături eficiente între centre şi zonele periferice. urmare a realizării proiectului, se contează pe imbunatăţirea condiţiilor de accesibilitate și circulaţie în zonele rezidențiale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Transportatorii de marfă și persoane, verificați de polițiștii din Alba: Nereguli și sancțiuni aplicate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transportatorii de marfă și persoane, verificați de polițiștii din Alba: Nereguli și sancțiuni aplicate În perioada 23-24 aprilie 2024, sub egida ROADPOL, polițiștii rutieri din județul Alba au efectuat activități de verificare a legalității transportului rutier de persoane și de marfă. În acest context, polițiștii rutieri au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea