Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 7.6 miloane de lei pentru piste de biciclete în Ciugud: Finanțarea prin PNRR a fost aprobată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 7.6 miloane de lei pentru piste de biciclete în Ciugud: Finanțarea prin PNRR a fost aprobată

Ministerul Dezvoltării finanțează 129 de noi investiții, în 93 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 113 de noi proiecte, în valoare totală de 261.436.860,20 lei, depuse de 82 de autorități locale, pentru proiecte care vizează reabilitarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice, asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice și de stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Unul dintre aceste proiecte, în valoare de 7.615.416,90 lei, cu TVA, este dezvoltarea infrastructurii de transport verde – pistă pentru biciclete în comuna Ciugud.

Proiectul propus se referă la realizarea unor piste pentru biciclete în comuna Ciugud, județul Alba, cu o lungime totală de 13 kilometri.

Traseul pistei propuse pornește din Limba (sat limită cu municipiul Alba Iulia) și continuă spre Hăpria (satul cel mai îndepărtat de centrul comunei) creând astfel posibilitatea oricărui cetățean să se poată deplasa pe raza comunei cu bicicleta. Este un traseu care integrează astfel toate satele comunei Ciugud (Ciugud, Limba, Șeușa, Teleac, Drâmbar și Hăpria).

Mai mult, traseul propune conectarea și zonei de dezvoltare economică, astfel încât cetățenii care lucrează la companiile din zonă să poată avea ca alternativă de transport, bicicleta. Crearea unei infrastructuri necesare pentru biciclete va fi un factor încurajator și pentru părinți să își lase copiii să meargă cu bicicleta la școală.

Realizarea investiției prin PNRR – Componenta 10- Fondul Local este necesară pentru dezvoltarea sistemului de transport velo, dezideratele principale fiind demararea acțiunilor în plan local pentru promovarea unei mobilități rurale velo și reducerea emisiilor GES la nivelul comunei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea