Rămâi conectat

Ştirea zilei

Peste 50% din elevii școlilor de șoferi din Alba și-au PICAT examenul, în 2020. Cea mai mică rată de promovabilitate din ultimii 5 ani

Publicat

în

Comisarul-șef Mihail Zgârdea, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba, a transmis analiza activităţii desfășurate în anul 2020 comparativ cu anii anteriori de către Compartimentul Evidență Conducători Auto și Examinări. Potrivit sursei citate, din cauza pandemiei de COVID-19, activitatea SPCRPCIV Alba a fost suspendată din 17 martie 2020 pe toată perioada stării de urgență, ceea ce a afectat bilanțul activității pe anul trecut.

Astfel, în cursul anului 2020 s-au programat la proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere auto 7.521 de absolvenți ai școlilor de șoferi. Dintre aceștia, au fost admiși 3.685 de absolvenți ai școlilor de șoferi, iar 3.836 de candidați au fost respinși, procentajul de promovabilitate fiind de doar 49%, cel mai mic din ultimii 5 ani. Mai mult, este pentru prima dată în ultimii 5 ani când numărul candidaților respinși este mai mare decât cel al celor care au promovat proba teoretică.

În 2016, la sală au fost examinați 10.828 de pretendenți la carnetul de șofer și au promovat 6.283, adică 57,97%, în 2017 au fost testați 11.633 de candidați și au fost admiși 6.241, reprezentând 53,65%, în 2018 au dat proba teoretică 13.009 absolvenți ai școlilor de șoferi, dar numai 6.661 dintre ei au rezolvat corect chestionarele în programul informatic, promovabilitatea fiind de 54,09%, iar în 2019 doar 5.862 dintre cei 11.395 de candidați examinați au promovat sala, adică 51,44%. Dar tot au fost mai mulți decât candidații picați, spre deosebire de anul trecut, când 51% dintre pretendenții la carnetul de conducere au demonstrat că încă nu stăpânesc legislația rutieră astfel încât să treacă la proba practică.

Elit - Gustul Desăvârșit

În schimb, la traseu în total au fost examinați 4.891 de candidați (diferența o reprezintă candidații care au promovat proba teoretică în seriile anterioare), reușind să obțină permisul auto 3.291 de candidați, alți 1.600 de pretendenți fiind respinși.

Cu toate acestea, procentajul de promovabilitate este mai mare decât în 2019, fiind relativ apropiat de cel din 2018. Dar iată ce spun statisticile probei practice din ultimii 5 ani: în 2016 au fost examinați 7.289 de candidați și au fost admiși 5.389, promovabilitatea fiind de 73,59%, în 2017 au fost testați la traseu 8.651 de absolvenți ai probei teoretice și au luat permisul 6.156 de candidați, adică 71,16%, în 2018 au dat proba practică 10.303 candidați și s-au ales cu carnetul de conducere 7.105 absolvenți ai școlilor de șofer, procentajul de promovabilitate fiind de 68,39%, iar în 2019 doar 5.671 de candidați au obținut permisul auto dintre cei 8.749 de pretendenți examinați, adică 64,81%. Însumând numărul celor care au obținut carnetul de șofer din 2016 încoace rezultă că în ultimii 5 ani județul Alba s-a ales cu 16.067 de noi conducători auto.

Per ansamblu, în 2020, Serviciul „Permise Auto” a introdus în sistemul informatic date în vederea confecționării a 12.708 carnete de șofer și a eliberat 245 de permise de conducere remise de Poșta Română și a primit din partea Inspectoratului de Poliție Județean Alba 59 de permise de conducere anulate. Totodată, au fost înregistrate 16 dosare pentru preschimbarea permiselor auto și au fost expediate 8 fișe ale posesorilor unor carnete de șofer din alte județe.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Moment istoric pentru fotbalul albaiulian: AFC Unirea 1924, preluată de primărie, prin CS Municipal. Consilierii au votat cesionarea

Publicat

în

Moment istoric pentru fotbalul albaiulian: AFC Unirea 1924, preluată de primărie, prin CS Municipal. Consilierii au votat cesionarea

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au votat în ședința extraordinară de marți, 9 august 2022, ca divizionara terță AFC Unirea 1924 Alba Iulia să fie preluată de Primăria municipiului Alba Iulia prin intermediul Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, ce aparține de autoritățile locale și administrează patrimoniul sportiv din municipiu.

CITEȘTE ȘI: Decizie istorică: Unirea Alba Iulia a fost preluată de Primăria municipiului Alba Iulia! Un nou început pentru clubul fanion al Albei!

AFC UNIREA 1924 este succesorul în drepturi a echipei de fotbal înființată în anul 1924 sub denumirea Unirea Mihai Viteazul deținând palmaresul tuturor echipelor, indiferent de denumire, care au succedat echipa de fotbal Unirea Mihai Viteazul.

Elit - Gustul Desăvârșit

ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB UNIREA 1924 este de acord cu predarea către CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL UNIREA ALBA IULIA cu titlu gratuit și definitiv, a activității sportive și a locului de participare în competiții, respectiv în Campionatul Național liga 3, începând cu sezonul 2022-2023, a echipei de fotbal AFC UNIREA 1924, precum și a tuturor drepturilor federative sportive aferente.

Potrivit Regulamentului de organizare a activității fotbalistice al Federației Române de Fotbal cluburile de drept privat, participante la campionatele naționale de seniori care au obținut dreptul de participare în competiție prin cesionarea acestuia de la cluburile de drept public, pot cesiona dreptul de participare în competiție cu titlu gratuit și definitiv, exclusiv cluburilor de drept public care au deținut dreptul de participare în competiție, la data cesionării acestuia către cluburile de drept privat respective.

„Așa cum suporterii noștri au remarcat, în ultima perioadă nu am ieșit în on-line deși au avut loc evenimente importante: rezultatele excelente ale echipei de juniori A1, revenirea echipei de seniori în liga a 3-a, reunirea lotului pentru noul sezon competițional.

Toate eforturile oamenilor din club au fost direcționate spre dezideratul cel mai important al acestui an: preluarea echipei de către Primăria Municipiului Alba Iulia. Întreaga suflare uniristă va fi mâine cu ochii și cu urechile pe dezbaterile Consiliului Local care va decide în ședință extraordinară soarta echipei noastre în pragul împlinirii unui secol de existență. Așteptăm cu sufletul la gură decizia care poate aduce Unirea Alba Iulia acolo unde îi e locul: printre echipele de mare tradiție ale României!”, au scris reprezentanții AFC Unirea 1924 pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| PERFORMANȚĂ pe bandă rulantă pentru elevii militari din Alba: Şase absolvenţi, şefi de promoţie în academiile militare!

Publicat

în

PERFORMANȚĂ pe bandă rulantă pentru elevii militari din Alba: Şase absolvenţi, şefi de promoţie în academiile militare!

Absolvirea academiilor militare de către absolvenţii colegiului reprezintă nu doar un moment de bucurie ci şi de mândrie pentru toţi cei implicaţi în procesul complex de pregătire şi îndrumare a acestora pe perioada studiilor liceale.

Succesul înregistrat de absolvenţii colegiului, atât în instituţiile de învățământ superior militar, cât şi mai departe în cariera militară, sunt o dovadă a bunei pregătiri primite în anii de liceu. Absolvenţii noştri dau dovadă de perseverență, determinare și ambiție, calităţi care îi clasează an de an printre cei mai buni din promoţie, fiind în acelaşi timp şi sursă de inspiraţie pentru generaţiile viitoare de a realiza lucruri mărețe. După o astfel de provocare, urmează alta și mai mare: primii paşi spre cariera militară, odată cu obţinerea primului grad de ofiţer.

Şase absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, promoţiile 2019, 2018 şi 2017 s–au remarcat la absolvirea academiilor militare prin obţinerea de rezultate deosebite, fiind declaraţi şefi de promoţie la specializările în care s–au pregătit, iar doi dintre ei au fost desemnaţi şefi de promoţie pe academiile absolvite, obținând cea mai mare medie de absolvire a studiilor.

Elit - Gustul Desăvârșit
  • Sublocotenent Bogdan Cătană–Bota (promoţia 2019) – şeful promoţiei 2022 a Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu şi a specializării Finanţe – Contabilitate, (foto 1);
  • Aspirant inginer Ana – Cristina Geică (promoţia 2018) – şeful promoţiei 2022 a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanţa şi a programului de studii „Navigaţie, hidrografie şi echipamente navale”, (foto 2);
  • Sublocotenent Alexandru Lazăr (promoţia 2019) – șef promoție la specializarea Controlor trafic aerian – Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, (foto 3);
  • Sublocotenent Carla Holom (promoţia 2019) – şef promoţie la specializarea Intendenţă – Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, (foto 4);
  • Sublocotenent inginer Alexandru Mătuşa (promoţia 2018) –şef promoţie la programul de studii Echipamente şi sisteme electronice militare – Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, București, (foto 5);
  • Sublocotenent inginer Denisa – Georgiana Şipoş (promoţia 2017) – şef promoţie la programul de studii Topogeodezie și automatizarea asigurării topogeodezice – Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, București, (foto 6).

Felicitări, suntem mândri de voi!

Rezultatele obţinute ne onorează şi ne dau speranţe că tot ceea ce sădim în mintea şi sufletele atâtor generaţii, nu doar încolţeşte ci şi rodeşte frumos!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Ședință extraordinară CL Alba Iulia: Se discută preluarea echipei de fotbal AFC Unirea 1924

Publicat

în

Ședință extraordinară CL Alba Iulia: Se discută preluarea echipei de fotbal AFC Unirea 1924

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia se întâlnesc astăzi, 9 august, în cadrul unei ședinte extraordinare, al cărei scop este preluarea echipei de fotbal AFC Unirea 1924 de către CSM Unirea Alba Iulia.

Preluarea va fi gratuită și cu titlu definitiv, așa cum arată și proiectul de hotărâre pus la dispoziție de către Primăria Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Inițiatorul acestui proiect este primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare