Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Peste 5 kilometri de drumuri din comuna Horea vor fi modernizați: Licitație în valoare de peste 7 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 5 kilometri de drumuri din comuna Horea vor fi modernizați: Licitație în valoare de peste 7 milioane de lei

Primăria comunei Horea a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția unor lucrări în cadrul proiectului “Modernizare drumuri locale in comuna Horea”. Valoarea totală a investiției este de 7.252.422,98 de lei, fără TVA.

Prin acest obiectiv de investiții se urmărește modernizarea a două sectoare de drumuri de interes local, Strada Bisericii, cu o lungime de 511.50 de metri, și Drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca, în lungime de 4.507,96 de metri.

Investiția ce urmează a fi realizată este localizată în extravilanul localităților Horea, Preluca și Teiu. Modernizarea celor două sectoare de drum constă în realizarea de lucrări de terasamente, lucrări de consolidare, lucrări la sistemul rutier și dispozitivele pentru colectarea și evacuarea apelor de suprafață, respectiv lucrări pentru asigurarea siguranței rutiere.

Durata de realizare a investiției este estimată la 32 de luni, din care 24 luni pentru lucrările de construcții-montaj.

Neajunsurile de ordin general constatate sunt:

-o lipsa amenajarii traseului drumului in plan si spatiu;
-sistemul rutier actual este reprezentat de pietruire recentă cu piatră spartă mare de carieră, ca urmare a lucrărilor de întreținere / pietruire veche cu balast amestecat cu șisturi din deluviu / deluviu nisipos-argilos cu fragmente și blocuri mari de șisturi / pietruire cu balast și piatră spartă;
-partea carosabilă prezintă o serie de defecţiuni specifice drumurilor pietruite sau de pământ, de tipul gropilor, denivelărilor si făgaşelor, fapt care împiedică desfăşurarea normală a circulaţiei si conduce la generarea de praf pe timp uscat, respectiv de noroi pe timp umed;
-existenta fagaselor longitudinale si transversale;
-lipsa unei imbracaminti rutiere moderne, care sa impermeabilizeze platforma drumului;
-partea carosabila si respectiv platforma drumului studiat sunt variabile. Latimea platformei drumului este cuprinsa intre 2,50 – 5,00 m.
-lipsa dispozitivelor pentru colectarea si scurgerea apelor pluviale;
-stagnarea apei provenite din precipitatii pe calea de rulare;

Obiectivele urmarite prin realizarea investitiei, respectiv obiectivele tehnice si obiectivele financiare, raspund obiectivului major care il reprezinta imbunatatirea conditiilor de circulatie (siguranta, viteza si confort) actuale pe drumurile existente pe teritoriul comunei Horea, conditie necesara pentru dezvoltarea socioeconomica a zonei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ofițerul de jandarmi Daniel Narița, noul președinte al Filialei Alba a ANCMRR din MAI

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ofițerul de jandarmi Daniel Narița, noul președinte al Filialei Alba a ANCMRR din MAI Pensiunea Negrea din Ighiu a găzduit zilele trecute Conferința Județeană a Filialei „Avram Iancu” Alba a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, printre punctele aflate pe ordinea de zi numărându-se alegerea noii conduceri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea