Peste 450.000 de studenți vor putea circula gratuit cu trenul de miercuri

Peste 450.000 de studenți, de la universitățile de stat, dar și de la cele private acreditate sau autorizate vor beneficia de gratuitate la transportul intern feroviar începând de miercuri.

„Este vorba de 464.273 de studenți. Sunt toți studenții beneficiari, nu există niciun fel de discriminare — dacă sunt la universități de stat sau universități private. Nu există niciun fel de discriminare legată de vârstă. (…) Singura condiție este ca instituția de învățământ superior să fie autorizată sau acreditată, deci să fie recunoscută de minister. Impactul bugetar este undeva la aproximativ 100 de milioane de lei pe un an. Gratuitatea este valabilă pe tot anul calendaristic. Anul universitar începe la 1 octombrie și se încheie la 30 septembrie anul următor”, a explicat secretarul de stat pentru învățământ superior Gigel Paraschiv pentru AGERPRES.

ELIT

Guvernul a aprobat, la începutul acestei luni, o ordonanță de urgență care prevede că studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

cfr 31 ianuarie 2017 at 10:49

Cei care sunt platiti de Soros,au si gratuit la CFR,nu e ok.

Dulgheru mircea 31 ianuarie 2017 at 11:17

Se apropie alegerile prezidențiale.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...