Rămâi conectat

Actualitate

Peste 4000 de elevi din Alba Iulia şi Sebeş vor afla dacă băncile şcolii le provoacă afecţiuni de coloană

Alexandra Mates

Publicat

în

„Informare şi depistarea precoce a cifoscoliozei” este unul dintre proiectele pe care şi l-au propus, în acest an, membrii Clubului Rotary Alba Iulia Civitas Solis. Astfel, în perioada aprilie-mai 2013, aproximativ 4000 de elevi ai claselor 0-VIII din Alba Iulia şi Sebeş vor fi evaluaţi şi diagnosticaţi de cifoscolioză. Anunţul a fost făcut public de Valentin Frăcea, preşedintele Clubului Rotary Alba Iulia Civitas Solis, în cadrul unei conferinţe de presă, ce a avut loc miercuri, 16 ianuarie, la Hotel Parc.

“Clubul Alba Iulia Rotary Civitas Solis va derula, în perioada aprilie-mai, o campanie de evaluare şi diagnosticare a cifoscoliozei la 4000 de copii din şcolile din Alba Iulia şi Sebeş. Pentru cei diagnosticaţi cu această patologie se vor emite recomandări privind tratamentul şi recuperarea lor”, a declarat Valentin Frăcea.

Cifoscolioza este o deviaţie dublă a coloanei vertebrale, cu convexitate posterioară şi curbură laterală.Poziţia incorectă a copilului pe scaun, la masă, acasă şi apoi la grădiniţă, la şcoală, la birou sau purtarea incorectă a ghiozdanului pot genera în timp o parte dintre aceste deformări nedorite.Modificările coloanei produc în timp alterarea activităţii întregului aparat locomotor şi a mişcărilor respiratorii. Acestea modifică metabolismul, echilibrul glandelor endocrine şi activitatea sistemului nervos.

Proiectul se va derula în parteneriat cu Rotary Club Alba Iulia şi Rotary Club Sebeş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea