Peste 400 de caricaturi ale elevilor militari de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, un cadou inedit la Centenar

Cunoscutul caricaturist Cristinel Vecerdea a realizat săptămâna aceasta caricaturile celor peste 400 de elevi care studiază în acest moment în colegiul militar albaiulian.

Ideea realizării acestor caricaturi i-a aparţinut artistului, absolvent al Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”, promoţia 1978, care s-a gândit să marcheze cei 100 de ani de la înfiinţarea colegiului militar, cu zâmbetul pe buze. Acum colonel în rezervă, Cristinel Vecerdea a avut nevoie de aproape 15 ore pentru a desena cele peste 400 de caricaturi şi spune că este cel mai mare proiect realizat vreodată.

ELIT

Lucrările au fost expuse astăzi în sala de lectură a bibliotecii colegiului, acolo unde, în urmă cu mai bine de 40 de ani, artistul vernisa prima sa expoziţie de caricaturi care avea ca tematică viaţa socială de zi cu zi din acea perioadă. De atunci artistul a început să îşi publice desenele în gazeta de perete a colegiului.

Petrecând câteva zile alături de elevii militari, artistul şi-a amintit cu nostalgie de debutul său artistic şi de prima caricatură pe care a realizat-o, o pasăre care îşi pierdea penele, desen lipit strategic pe uşa…frizeriei.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...