Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Peste 360.000 de elevi din clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a vor beneficia de decontarea manualelor în limita a 55 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit unei Hotărâri aprobată, miercuri, de Guvern, peste 362.500 de elevi aflați în anul școlar 2015-2016 în ciclul superior al învățământului liceal de stat în clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a vor beneficia de decontarea cheltuielilor pentru achiziționarea de manuale școlare în limita a 55 de lei pentru fiecare elev.

liceeniPotrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES de către Guvern, măsura are scopul să contribuie la creșterea calității procesului educațional prin accesul elevilor din ciclul liceal superior la resurse educaționale, ceea ce se va reflecta cu siguranta si la nivelul rezultatelor la examenul national de bacalaureat.

Potrivit actului normativ, pentru decontarea cheltuielilor de achiziționarea a manualelor școlare, elevii înmatriculați in clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a depun la secretariatul unității de învățământ o solicitare scrisă, însoțită de factura fiscală/facturile fiscale din care reies numele elevului/părintelui sau tutorelui legal instituit, informațiile referitoare la manualele achiziționate — suma achitată, titlul, autorii, editura, după caz. Unitățile de învățământ decontează până la data de 18 decembrie 2015 sumele cheltuite , pentru care au fost depuse documente justificative până la data de 15 noiembrie 2015. Conform Hotărârii, se decontează sumele cheltuite pentru achiziționarea manualelor școlare care se regăsesc în lista manualelor aprobate de Ministerul Educației pentru nivelul de clasă la care este înmatriculat elevul.

Citește și Elevii încep, luni, noul an școlar: 177 de zile de cursuri, din 14 septembrie până în 17 iunie. Când sunt programate vacanțele

De această măsură se estimează că vor beneficia în anul școlar 2015-2016 aproximativ 362.500 elevi, iar suma preconizată pentru decontarea manualelor este de aproximativ 20 de milioane de lei, precizează comunicatul Guvernului.

Sumele destinate decontării cheltuielilor pentru achiziționarea manualelor școlare pentru elevii din clasele terminale de liceu se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației și Cercetării Științifice.

Elevii, prin intermediul Consiliului Național al Elevilor, au salutat într-un comunicat de presă decizia ministrului Educației de a acorda manuale elevilor din anii terminali, precum și susținerea includerii manualelor gratuite în bugetul anului viitor pentru clasele I-XII, în conformitate cu prevederile legii educației naționale, potrivit Agerpres. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea