Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Peste 3000 de veterani americani vor lupta în Ucraina, ca și voluntari: Au fost în Irak și Afganistan

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 3000 de veterani americani vor lupta în Ucraina, ca și voluntari: Au fost în Irak și Afganistan

Peste 3000 de voluntari americani sunt pregătii să înfrunte Rusia în Ucraina ca parte a unui batalion internațional, relatează radio Vocea Americii. Printre cei care doresc să lupte de partea armatei ucrainene sunt veterani ai operațiunilor din Irak și Afganistan, dar și alte părți ale lumii unde SUA a fost implicată militar.

„Am primit mii de cereri de la străini care vor să se alăture rezistenţei împotriva ocupanţilor ruşi şi să protejeze securitatea lumii de regimul (preşedintelui rus Vladimir) Putin”, a declarat adjuncta ministrului apărării ucrainean, Hanna Maliar, într-un mesaj difuzat pe Twitter.

Ambasada Ucrainei la Washington D.C. confirma și ea că a primit peste 3.000 de cereri de la cetățeni americani care doresc să se alăture armatei ucrainene în războiul împotriva Rusiei.

Pentru a se alătura Legiunii Internaționale a Ucrainei, voluntarii trebuie să confirme experiența anterioară în serviciul militar. Printre oamenii care s-au alăturat, mulți au servit în Irak și în alte războaie recente sau în desfășurare.

Zelenski a anunţat crearea legiunii duminica trecută, în a patra zi a invaziei ruse în Ucraina, declarând că toţi aceia care vor să se alăture „apărării securităţii în Europa şi în lume” pot veni în ţara sa şi să lupte „cot la cot cu ucrainenii împotriva invadatorilor secolului al XXI-lea”.

Comandantul Legiunii Străine (COMLE), generalul francez Alain Lardet, autorizează plecarea unor legionari în ţări care se învecinează cu Ucraina, în vederea unei ”facilitări a securităţii familiilor care fug de războiul” rus din Ucraina, relatează Le Figaro. ”Poţi cere mult unui soldat, şi anume să moară, iar asta este meseria sa. Nu-i poţi cere să trişeze, să se dezică, să se contrazică, să mintă, să renege, să-şi încalce jurământul”, declară generalul Alain Lardet într-o înregistrare video publicată marţi seara pe YouTube, în care anunţă această autorizare. ”Să ştiţi că legionarii vizaţi de acest conflict vor putea cere Legiunii Străine să-i ajute, prin primirea de urgenţă a familiilor lor, potrivit dreptului aplicabil în Franţa, mai ales după evoluţia directivelor referitoare la preluarea refugiaţilor”, declară comandantul Legiunii Străine, scrie News.ro.

Moscova i-a avertizat pe străinii care intenţionează să lupte împotriva forţelor ruse în Ucraina că nu vor avea statut de prizonieri de război şi vor fi aduşi în faţa justiţiei sub acuzaţii penale dacă sunt capturaţi, relatează joi agenţiile DPA şi TASS, potrivit Agerpres.

„Aş dori să subliniez oficial că toţi mercenarii trimişi de Occident pentru a ajuta regimul naţionalist de la Kiev (…) nu au dreptul la statutul de prizonieri de război”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konaşenkov.

„Niciunul dintre mercenarii pe care Occidentul îi trimite în Ucraina să lupte pentru regimul naţionalist nu se va bucura de dreptul de a fi considerat combatant în virtutea dreptului internaţional umanitar”, a precizat Konaşenkov.

El a avertizat că oricine vrea să se alăture acestei lupte ar trebui „să se gândească de şapte ori înainte de a pleca”, pentru că Rusia „îi va face responsabili penal dacă sunt reţinuţi”. „În cel mai bun caz, ei se pot aştepta să fie urmăriţi penal ca infractori”, a adăugat el.

Potrivit lui Konaşenkov, citat de TASS, „toate actele de sabotaj ale mercenarilor în Ucraina au fost efectuate cu ajutorul armelor furnizate de Occident”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea