Rămâi conectat

Cultură Educație

Peste 3.000 de elevi din clasa a II-a sunt așteptați să susțină Evaluarea Națională 2016

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Evaluările Naţionale de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a continuă săptămâna viitoare cu testele pentru elevii din clasa a II-a, în județul Alba fiind înscriși 3.027 de elevi.

Evaluare Nationala01Elevii de clasa a II-a susţin luni, testul scris de la limba română, urmând ca marţi să susţină testul de citire în limba română, iar pe 8 iunie va avea loc testul de la matematică. Elevii din rândul minorităţilor naţionale vor susţine marţi testul scris-citit în limba română pentru minorităţi, iar pe 9 şi 10 iunie vor avea loc testele scris şi citit în limba maternă. Fiecare testare durează 30 de minute.

Rezultatele acestor teste nu se trec în catalog, ci stau la baza realizării unei fişe pentru fiecare elev în parte. Rezultatele sunt comunicate individual elevilor şi părinţilor, iar ministerul Educaţiei va realiza un raport naţional pe baza lor care va arăta în detaliu nivelul copiilor pe parcursul lor şcolar, înainte de a ajunge la Evaluarea Naţională de la clasa a VIII-a.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare și vor fi formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu.

Potrivit metodologiei, sălile în care se susțin evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a sunt, de regulă, sălile în care elevii își desfășoară activitatea în mod curent. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcție de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influența pe elevi.

Elevii din clasele a IV-a și a VI-a au susținut Evaluările Naționale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea