Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Peste 2379 de copii ucraineni au fost înscriși în școli și grădinițe în România, ca audienți, de la începutul războiului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 2379 de copii ucraineni au fost înscriși în școli și grădinițe în România, ca audienți, de la începutul războiului

În data de 6 mai, 651 de copii ucraineni erau înscriși ca audienți în grădinițele din țară, potrivit datelor ministerului Educației.

În data 20 mai, zi de vineri, în care ministerul centralizează datele de la comunicate de inspectoratele școlare județene, erau înscriși 2.379 de copii ca audienți în școli și grădinițe (dintre care 938 de preșcolari și 1.441 de elevi).

Mai sunt cereri în curs de aprobare. Sunt însă 2.577 de cereri depuse pentru înscrierea ca audienți (dintre care 969 de preșcolari și 1.608 elevi).

Majoritatea elevilor învață după programa școlară românească pentru că sunt înscriși la această formă de învățământ, dar sunt și elevi ucraineni care învață după manuale digitale din limba maternă, pe care ministerul le-a pus la dispoziție.

Majoritatea elevilor învață după curriculum românesc dar sunt și mulți elevi care învață cu profesori ucraineni după programa din țara lor. Se întâmplă de exemplu la Colegiul “Mihai Viteazul” din București, unde la finalul lunii aprilie, învațau 264 de elevi ucraineni de clase primare în clase speciale unde predau profesori ucraineni. Ministrul Educației spune că vrea să extindă acest model de predare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing” Directoratul Național de Securtitate Cibernetăică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la o nouă metodă de fraudă care afectează românii. Această schemă implică folosirea unei tehnici cunoscute sub numele de „spoofing”, prin care atacatorii manipulează afișarea numărului de telefon pentru a părea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea