Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 2.500 de elevi din Alba au aflat de la polițiști cum să prevină și să combată fumatul în școli și despre consecințele portului de obiecte periculoase. 16 persoane au fost prinse fumând în unitățile școlare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 2.500 de elevi din Alba au aflat de la polițiști cum să prevină și să combată fumatul în școli și despre consecințele portului de obiecte periculoase. 16 persoane au fost prinse fumând în unitățile școlare

Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat, în perioada 2 – 5 mai 2023, cu sprijinul polițiștilor din structurile operative și al specialiștilor din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, o acțiune care a avut ca scop prevenirea și combaterea fumatului în unitățile de învățământ preuniversitar precum și informarea elevilor cu privire la consecințele portului sau folosirii, fără drept, de obiecte periculoase.

La activitățile desfășurate în 109 unități de învățământ preuniversitar din județul Alba, au luat parte peste 2.500 de elevi și 159 de cadre didactice.

Polițiștii au discutat despre efectele nocive ale fumatului, mai ales la vârsta adolescenței și ușurința cu care se ajunge la dependența tabagică dar și despre avantajele unei vieți sănătoase, lipsită de adicții.

Totodată, tinerilor și profesorilor care au luat parte la activități, li s-a reamintit faptul că, potrivit Legii 349/2002 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun, nerespectarea de către persoanele fizice a interdicției de a fuma în unitățile de învățământ se sancționează cu amendă între 100 și 500 de lei sau cu avertisment scris.

O altă temă abordată de către polițiști, în interacțiunea cu adolescenții, a fost cea a pericolul reprezentat de portul sau folosirea, fără drept, de obiecte periculoase.

Elevilor le-au fost făcute precizări cu privire la răspunderea penală a minorilor, consecințele săvârșirii unei fapte de natură penală și tipuri de măsuri educative și privative de libertate aplicabile în cazul acestora.

Acțiunea polițiștilor a avut și o componentă de combatere a fumatului în incinta unităților de învățământ și de verificare a modului în care sunt respectate interdicțiile privind comercializarea produselor din tutun minorilor.

În urma controalelor, au fost depistate 16 persoane care fumau în interiorul unităților de învățământ, acestea fiind sancționate contravențional cu avertismente scrise.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat din județul Mureș prins „parfumat” cu alcool în timp ce conducea pe o stradă din Ocna Mureș: Ce alcoolemie avea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Bărbat din județul Mureș prins „parfumat” cu alcool în timp ce conducea pe o stradă din Ocna Mureș: Ce alcoolemie avea Polițiștii din Ocna Mureș au prins un bărbat din Mureș, comuna Chețani, în timp ce conducea sub influența alcoolului un autoturism pe străzile orașului. Citește și: Polonez BEAT a provocat un accident în Sebeș. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea