Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 190 de polițiști vor acționa suplimentar pentru deschiderea noului an şcolar. Recomandări pentru copii și părinți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 190 de poliţişti vor acţiona suplimentar, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din toată ţara, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

scoala01Mâine, 12 septembrie a.c., 192 de poliţişti vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Cei 144 de poliţişti de ordine publică, 26 de poliţişti de la rutieră şi 22 de la alte structuri, vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţ pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.

Pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel că, începând de mâine, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

Citește și Structura anului școlar 2016-2017

Pentru o mai bună comunicare, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate.

De asemenea, vor fi intensificate controalele la unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

O atenţie deosebită va fi acordată activităților de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi, iar poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului, la orele de maximă afluire a elevilor.

Totodată, poliţiştii de la prevenire şi cei de la proximitate vor organiza întâlniri informativ – preventive, cu elevii şi cadrele didactice din şcolile judeţului Alba, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional.

Reamintim că, în anul de învăţământ 2015-2016, în urma activităţii desfăşurate de Poliţia Română, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, numărul infracţiunilor a scăzut cu 11,5%, faţă de anul şcolar precedent.

Pentru prevenirea unor evenimente negative, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

Părinţilor:

Învăţaţi-i pe cei mici să circule numai pe trotuare, să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice, ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, grădiniţe, pe terenurile de sport şi întotdeauna sub supravegherea unui adult!

Încercaţi să aflaţi, în permanenţă, ce cred copiii dumneavoastră despre şcoală, cu ce gânduri pornesc în fiecare zi spre şcoală, cât de activi sunt la ore, ce fac şi unde merg atunci când se termină orele.

Citește și Școlile ”părăsite” ale județului Alba: Unii elevi învață în clădiri degradate, cu toalete în curte, iar apa curentă este un lux

Copiilor:

Deplasaţi-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de  marginea  carosabilului!

Traversaţi strada numai pe „zebră” şi semnalizate cu indicatoare!

Acolo unde sunt instalate semafoare, traversaţi  numai la culoarea verde a acestora! Evitaţi să traversaţi strada în fugă!

Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă!

După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora; Traversarea se realizează numai după plecarea lor din staţie, prin locurile special amenajate!

Nu vă deplasaţi cu rolele/skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba urează tuturor elevilor mult succes în noul an școlar!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea