Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 150 de persoane din județul Alba, amendate de polițiști cu 5.000 de lei: Nu au respectat măsurile de protecție individuală, măsura carantinării sau interdicțiile privind deplasarea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai multe persoane din Alba au fost amendate de polițiștii județului cu o sumă totală în valoare de 5.000 de lei, în ultimele 24 de ore, pentru că nu au respectat măsurile de protecție indivinduală, măsura carantinării sau interdicțiile privind deplasarea.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  Au continuat și controalele pe timp de noapte și au fost amplasate filtre la intrarea în/ ieșirea din localitățile carantinate.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 180 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, lucrători ISU, ITM, DSVSA precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

Au fost verificate 74 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 83 de mijloace de transport, din care 57 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 3.292 de persoane.

Echipele de control au depistat și sancționat 150 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 3 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 5.500 de lei. Au fost organizate 11 acțiuni punctuale, pentru verificarea modului în care sunt respectate regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus și s-a acționat inclusiv în intervalul orar 23.00 – 05.00.

Reamintim că de azi, 17 noiembrie 2020, începând cu ora 00.00, a fost instituită măsura carantinei în localitățile Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud.

Timp de două săptămâni, forțe de ordine din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, al Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba și Poliției Locale sunt mobilizate în misiuni de verificare a măsurilor dispuse. Se acționează în sistem integrat atât în filtre amplasate la intrarea în/ ieșirea din localitățile carantinate, cât și prin controale în interiorul acestora pentru a ne asigura că cetățenii respectă toate măsurile de protecție sanitară.

Solicităm cetățenilor să țină cont de faptul că, în intervalul orar 06,00 – 22,00, în interiorul zonei carantinate, se poate circula doar în anumite situații prevăzute de actul normativ, printre care amintim deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri de strictă necesitate, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau nu se poate realiza de la distanță, deplasarea în scopul donării de sânge, în scop umanitar sau de voluntariat, pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietății sau pentru alte motive justificate cum ar fi îngrijirea copiilor, a vârstnicilor, a persoanelor bolnave ori în caz de deces al unui membru de familie.

O precizare importantă este cea legată de circulația persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, care se pot deplasa în afara locuinței, motivat, doar în intervalul orar 10,00 – 13,00, în vreme ce persoanele cu vârsta de sub 65 de ani pot circula în intervalele orare 06,00 – 10,00, respectiv 13,00 – 20,00.

În intervalul orar 22,00 – 06,00 este permisă circulația persoanelor numai în interes profesional, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau realizată de la distanță, respectiv pentru deplasări scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică a persoanelor sau pentru nevoile animalelor de companie.

Pentru protecția cetățenilor, dispozitivele de ordine publică sunt organizate pentru prevenirea oricărui incident și sunt pregătite să intervină în cazul nerespectării măsurilor instituite.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea