Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Peste 150 de participanți la trafic, majoritatea pietoni care treceau strada neregulamentar, sancționați de polițiștii din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acţiunile poliţiştilor din judeţul Alba, dedicate siguranţei rutiere, au continuat. În ultimele două zile, peste 150 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi contravenţional, pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.   

În zilele de 14 şi 15 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică au desfăşurat acţiuni punctuale pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii şi a celor datorate neacordării priorităţii vehiculelor. De asemenea, în vizorul poliţiştilor au fost conducătorii auto ce au staționat sau au circulat neregulamentar pe drumurile publice.

În cele două zile de acţiune, poliţiştii au aplicat 152 de sancţiuni contravenţionale, din care 101 pietonilor ce s-au angajat în traversări prin loc nepermis şi 6 pietonilor ce au fost depistaţi în timp ce se deplasau, neregulamentar, pe carosabil.

Totodată, pentru neacordarea de prioritate vehiculelor şi pietonilor, poliţiştii au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, iar ca şi măsură complementară, au dispus reţinerea permisului de conducere.

Acţiunile pentru creşterea siguranţei rutiere continuă. Azi, 16 noiembrie se va acţiona pentru prevenirea accidentelor datorate neacordării de prioritate, iar, la sfârşitul de săptămână,  vor fi intensificate acțiunile pentru depistarea celor care conduc cu viteză excesivă, urmând ca aparatele radar să fie folosite la capacitate maximă.

Pentru prevenirea implicării în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor participanţilor la trafic:  

  • Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.
  • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
  • Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
  • Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. Pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
  • Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!
  • Pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea