Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea zilei

PERSONALITATEA ANTISOCIALĂ

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Din cauza unor caracteristici şi condiţii mentale, aproape 20% din orice specie se opune violent activităţilor sau grupurilor de orice fel, care doresc progresul şi îmbunătăţirea lucrurilor. Oamenii de acest fel sunt cunoscuţi ca având tendinţe antisociale. Atunci când structura juridică sau politică a unei ţări începe să favorizeze ca personalităţile de acest tip să ocupe poziţii de încredere, atunci toate organizaţiile civilizatoare ale respectivei ţări vor fi reprimate, rezultatul fiind barbarismul infracţionalităţii şi greutăţile economice.
Crimele şi acţiunile criminale sunt perpetuate de personalităţile antisociale. Starea deţinuţilor din închisori poate fi atribuită de obicei contactului din trecut cu personalităţi antisociale.
Astfel, în domeniile guvernării, ale activităţilor politice şi ale sănătăţii mentale, ca să menţionăm doar câteva, este foarte important să fim capabili să detectăm şi să izolăm personalităţile de acest tip pentru a proteja societatea şi indivizii de rezultatele distructive care se manifestă atunci când, oamenilor de acest fel, le este îngăduit să-i rănească în mod liber pe ceilalţi.
Dintr-o specie, o proporţie relativ mică, cam 20 la sută, are caracteristici antisociale. Ei sunt cei care fac necazuri restului de 80 la sută.
Fiindcă ei alcătuiesc doar 20% din populaţie şi din aceştia doar 2,5% sunt într-adevăr periculoşi, putem observa că am putea îmbunătăţi considerabil starea societăţii printr-un efort minim.
Exemple bine cunoscute, chiar arhicunoscute de personalităţi de acest tip sunt bineînţeles Napoleon şi Hitler. Dillinger, Pretty Boy Floyd, Christie şi alţi criminali faimoşi sunt la fel exemple bine cunoscute de personalităţi antisociale. Dar pe lângă atât de multe personaje din istorie uităm de exemplele mai puţin remarcabile şi nu observăm că astfel de personalităţi există şi în viaţa noastră de zi cu zi, ele fiind deseori nedetectate.
Când căutăm cauza unei afaceri eşuate vom descoperi undeva, inevitabil, o personalitate antisocială care lucrează din greu la aceasta.
În familiile care se dezmembrează observăm deseori că unul sau celălalt membru al familiei are o astfel de personalitate.
Undeva viaţa a devenit grea şi e gata să eşueze, un observator instruit va detecta una sau mai multe personalităţi de acest fel în acţiune.
Deoarece 80% dintre noi încearcă să se descurce şi doar 20% încearcă să ne împiedice, viaţa noastră ar fi mult mai uşoară de trăit dacă am fi bine informaţi despre manifestările exacte ale unei asemenea personalităţi. Astfel, am putea să recunoaştem personalităţile antisociale şi am scăpa de multe pierderi şi suferinţe.
Este important deci, să examinăm şi să enumerăm caracteristicile personalităţii antisociale. Deoarece ne influenţează multora viaţa de zi cu zi, oamenii cinstiţi merită să fie cu adevărat mai bine informaţi referitor la acest subiect.
lCaracteristici
Personalitatea antisocială are următoarele caracteristici:
1. Ea se exprimă doar în generalităţi. „Se spune că…”, „Toţi cred că…”, „Toată lumea ştie…” şi folosesc expresii de acest fel constant, în special când răspândesc zvonuri. Când sunt întrebaţi: „Cine este acel „toţi”?”, de obicei iese la iveală că era vorba de o singură sursă şi din această sursă, personalitatea antisocială a fabricat ceea ce ea pretinde că este opinia generală a întregii societăţi.
Este un lucru natural pentru ei, din moment ce întreaga societate reprezintă în viziunea lor o majoritate ostilă, care este în mod special orientată împotriva persoanei antisociale.
2. O astfel de persoană se ocupă mai ales de veştile rele, remarcile critice sau ostile, subaprecieri şi represiune în general.
„Bârfitor” sau „gură spartă” sau „purtător de veşti alarmante” au fost denumirile folosite cândva pentru o astfel de persoană.
Este de menţionat că o persoană de acest fel nu transmite veştile bune sau complimentele destinate celorlalţi.
3. Personalitatea antisocială alterează întotdeauna comunicarea spre rău, în cazul în care transmite un mesaj sau o veste. Opreşte veştile bune şi le transmite doar pe cele rele, deseori împodobindu-le.
O astfel de personalitate pretinde totodată că transmite „veşti rele”, dar de fapt le inventează.
4. O caracteristică şi un lucru trist referitor la o personalitate antisocială este că nu reacţionează la tratament sau la o schimbare în bine.
5. În jurul acestor tipuri de oameni găsim apropiaţi şi prieteni intimidaţi sau bolnavi, care se comportă într-o manieră stângace în viaţă, eşuând, fiind lipsiţi de succes.
Aceşti oameni produc probleme celorlalţi.
Dacă un partener apropiat al personalităţii antisociale este tratat sau educat, el nu va avea câştiguri durabile, ci se va prăbuşi din nou sau va pierde avantajele cunoaşterii, aflându-se sub influenţa represivă a celuilalt.
În cazul tratamentului fizic, apropiaţii acestora nu se vor vindeca în timp util, ci starea lor se va înrăutăţi şi convalescenţa este foarte lentă.
Atât timp cât ei se află sub influenţa relaţiei cu o persoană antisocială tratamentul nu-şi prea are rostul, nici ajutorul, nici educaţia.
Majoritatea bolnavilor mentali sunt bolnavi din cauza acestor relaţii cu persoane antisociale şi din aceeaşi cauză nu se vindecă uşor.
Este nedrept, dar rareori putem vedea personalitatea antisocială într-un ospiciu. Numai „prietenii” şi familia sa se află acolo.
6. Personalitatea antisocială alege de obicei ţinte greşite. Dacă are o pană, trecând cu maşina printr-un cui, îşi înjură camaradul sau o sursă care nu are legătură cu cauza problemei. Dacă la vecinul lui radioul merge prea tare, loveşte cu piciorul pisica.
Dacă A este cauza evidentă, personalitatea antisocială va da vina pe B, C sau D.
7. Personalitatea antisocială nu poate încheia un ciclu de acţiune. O acţiune trece printr-o succesiune prin care acţiunea este începută, este continuată atâta timp cât este nevoie şi este încheiată conform planului. În Scientology acest lucru se numeşte un ciclu de acţiune.
Personalitatea antisocială va fi înconjurată de proiecte neîncheiate.
8. Multe personalităţi antisociale, dacă sunt forţate, mărturisesc fără reţineri chiar şi cele mai violente crime, dar nicidecum nu se vor simţi responsabile pentru ele. Acţiunile lor au puţin sau nimic de a face cu propria lor voinţă. Lucrurile pur şi simplu „s-au întâmplat”.
N-au nici un simţ legat de cauzalitatea corectă şi în special n-au remuşcări sau ruşine.
9. Personalitatea antisocială susţine doar grupuri distructive şi se opune, respectiv atacă orice grup constructiv sau care încearcă să îmbunătăţească lucrurile.
10. Acest tip de personalitate antisocială aprobă numai acţiunile distructive şi luptă împotriva acţiunilor sau activităţilor constructive sau ajutătoare.
În mod deosebit artistul deseori atrage ca un magnet persoanele cu personalităţi antisociale, care văd în arta lui doar ceva de distrus şi într-un mod ascuns, „ca un prieten”, încearcă să o facă.
11. Ajutarea celorlalţi este o activitate care aproape înnebuneşte personalitatea antisocială. Activităţile, care distrug sub pretextul ajutorului, sunt însă sprijinite.
12. Personalitatea antisocială are o idee falsă despre proprietate şi consideră că ideea conform căreia cineva are ceva, este o falsitate creată pentru a trage pe sfoară oamenii. De fapt, nimic nu poate fi proprietatea cuiva. (M.P.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

ASTĂZI: A treia zi a Festivalului Roman Apulum 2022. Marea luptă dintre daci și romani, târg de sclavi și competiții sportive. PROGRAMUL zilei de duminică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

ASTĂZI: A treia zi a Festivalului Roman Apulum 2022. Marea luptă dintre daci și romani, târg de sclavi și competiții sportive. PROGRAMUL zilei de duminică

Festivalul Roman Apulum întră astăzi în cea de-a treia zi, în prim-planul manifestărilor aflându-se marea luptă dintre daci și romani, ateliere militare și meșteșugărești, târg de sclavi și demonstrații de tehnică militară.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe

PROGRAM DUMINICĂ 14 AUGUST

Elit - Gustul Desăvârșit

10.30 – 18.00 Tabăra antică – ateliere militare și meșteșugărești (Prelucrare os, Prelucrare lemn, Olărit, Monetărie, Signacula, Jocuri romane, Mozaic, Pictură, Gastronomie Antică, Medicină Antică, Machete, Scriptoria, Inscripții în piatră, Fierărie, Metaloplastie, Antrenamente soldați, Antrenamente gladiatori; Tir cu arcul)
Platou strada Militari – tabăra romană
Curtea Palatului Copiilor – tabăra dacilor și aliaților lor

11.00 – 12.00 Tur ghidat al principalelor obiective romane ale castrului Apulum
Pornire de la Muzeul Principia

11.30-12.30 – Competiție sportivă/pentatlon antic
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

18.30 – 19.00 Târg de sclavi
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

19.00-19.30 – Demonstrații comune de tehnică militară ale trupelor participante: Legiunile romane • Războinicii barbari
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

19.30-20.00 – Mare confruntare
Esplanada Catedralei Romano-Catolice


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Final spectaculos în cea de-a doua seară a Festivalului Roman Apulum: Lupte de gladiatori și paradă cu torțe în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Final spectaculos în cea de-a doua seară a Festivalului Roman Apulum: Lupte de gladiatori și paradă cu torțe în Cetatea Alba Carolina

Sâmbătă seara, finalul celei de-a doua zi a Festivalului Roman Apulum de la Alba Iulia a pus în scenă o luptă impresionantă de gladiatori și o paradă spectaculoasă, dacii, romanii, gladiatorii, meșteșugarii și nimfele, mărșăluind cu torțe în mână, prin Cetatea Alba Carolina, spre deliciul spectatorilor prezenți.

Aceștia au pornit în defilare de la taberele de pe platoul Strada Militari, spre Obelisc și apoi spre Poarta a III-a a Cetății, fiind aplaudați și admirați de sutele de albaiulieni și turiști aflați pe pietonala Mihai Viteazul.

Elit - Gustul Desăvârșit

Festivalul Roman Apulum de la Alba Iulia continuă, duminică, după următorul program:

10.30 – 18.00 Tabăra antică – ateliere militare și meșteșugărești (Prelucrare os, Prelucrare lemn, Olărit, Monetărie, Signacula, Jocuri romane, Mozaic, Pictură, Gastronomie Antică, Medicină Antică, Machete, Scriptoria, Inscripții în piatră, Fierărie, Metaloplastie, Antrenamente soldați, Antrenamente gladiatori; Tir cu arcul)
Platou strada Militari – tabăra romană
Curtea Palatului Copiilor – tabăra dacilor și aliaților lor

11.00 – 12.00 Tur ghidat al principalelor obiective romane ale castrului Apulum
Pornire de la Muzeul Principia

11.30-12.30 – Competiție sportivă/pentatlon antic
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

18.30 – 19.00 Târg de sclavi
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

19.00-19.30 – Demonstrații comune de tehnică militară ale trupelor participante: Legiunile romane • Războinicii barbari
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

19.30-20.00 – Mare confruntare
Esplanada Catedralei Romano-Catolice


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Coiful purtat de Amza Pellea în filmul „Dacii”, în centrul atenției la Festivalul Roman Apulum 2022: Povestea lui, legată de marele actor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Coiful purtat de Amza Pellea în filmul „Dacii”, în centrul atenției la Festivalul Roman Apulum 2022: Povestea lui, legată de marele actor

Coiful purtat de Decebal, jucat de Amza Pellea, în filmul „Dacii” din 1966, a fost prezentat astăzi, în cea de-a doua zi a Festivalului Roman Apulum.

Povestea sa este legată mai mult de marele Amza decât de istorie, filmul suferind la capitolul corectitudine istorică, unul din exemple fiind chiar folosirea coifului de față, replică după celebrul coif de la Coțofenești. În realitate Decebal n-ar fi avut cum să poarte coiful, acesta fiind datat cu cel puțin 400 de ani înaintea epocii sale și fiind folosit la ceremoni, nu pe câmpul de luptă.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Avem aici replica coifului descoperit la Coțofenești, originalul fiind de aur și mult mai vechi decât perioada războaielor daco-romane. Acesta avea calota rotunjită, fiind descoperit fără calotă și a fost reprodus în genul acesta pentru filmul „Dacii”, unde a fost purtat de personajul Decebal, interpretat de Amza Pelea. După filmări a rămas în Muzeul Național al Unirii, iar noi îl purtăm la evenimente, la festivaluri.

Povestea lui este legată de aura marelui Amza Pelea care îl învăluie. Coifurile de genul acesta, mai sunt două trei de argint descoperite, cu ochii aceștia apotropaici, care sunt cu datate cu 4-500 de ani înainte de Hristos, sunt de ceremonie nu pentru luptă”, a spus Marian Onacă pentru ziarulunirea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea