Persoanele infectate cu coronavirus și simptome neurologice au un risc mai mare de a suferi un atac cerebral – STUDIU

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Oamenii de știință americani consideră că pacienții cu COVID-19 și prezintă și simptome neurologice au un risc mai crescut de-a face un accident vascular cerebral. Cercetătorii de la Școala de Medicină Icahn din Mount Sinai au descoperit că pacienții cu coronavirus au riscul de 2,4 ori mai mare să sufere un accident vascular cerebral față de alte persoane sănătoase.

,,Acești pacienți trebuie monitorizați mai atent”, a avertizat dr. Shingo Kihira, primul autor al studiului și medic în cadrul departamentul de radiologie din New York. Medicul a analizat retrospectiv 329 de pacienți (203 fără COVID-19) internați într-unul din cele șase spitale din sistemul de sănătate din Mount Sinai. Îngrijirea pacienților cu accident vascular cerebral a fost puternic perturbată în această perioadă din cauza pandemiei.

ELIT

,,Am observat o creștere a frecvenței accidentelor vasculare cerebrale ischemice acute la pacienții care prezintă simptome neurologice acute în timpul pandemiei COVID-19. În acest studiu, am investigat asocierea dintre COVID-19 și subtipurile de AVC la pacienții cu simptome neurologice acute”, au precizat cercetătorii, potrivit publicației American Journal of Roentgenology.

COVID-19 este asociat „în mod semnificativ” cu accidentele vasculare cerebrale, au spus radiologii americani, după ce au observat 123 de pacienți care s-au prezentat la șase spitale din New York pentru suspiciunea de accident vascular cerebral în timpul pandemiei de coronavirus.

Mai multe studii au scos la iveală manifestările neurologice ale COVID-19, unul indicând că 36% dintre pacienții infectați cu noul coronavirus prezentau simptome neurologice. Alt studiu a demonstrat că deși rata accidentului vascular cerebral ischemic la pacienții cu COVID-19 este relativ scăzută, aceste cazuri sunt adesea mai severe, înregistrând un scor de 19 pe scala națională a accidentelor vasculare cerebrale, în comparație cu un scor de 8 pentru pacienții cu AVC non-COVID-19.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419