Rămâi conectat

Curier Județean

Persoane cu handicap din Alba Iulia au fost în pelerinaj la mănăstiri din Cluj – FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

pelerinaj02Persoanele cu handicap şi cu deficienţe de auz şi vorbire din Alba Iulia au participat joi, 12 iunie, la un pelerinaj la sfintele Mănăstiri Nicula şi Casiel din judeţul Cluj. Pelerinajul a fost organizat de Aşezământul social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia şi Parohia comunităţii persoanelor cu deficiente de auz şi vorbire. 56 de persoane, atât cu deficienţe de auz şi vorbire cât şi beneficiari ai centrului de zi, s-au închinat la icoane făcătoare de minuni şi la sfinte moaşte şi s-au recules în rugăciune împreună cu obştea monahală.

„Ne-am bucurat de o primire călduroasă din partea obştii monahale de la mănăstirea Casiel, primind atât hrană sufletească prin cuvintele de pelerinaj01învăţătură ascultate şi prin rugăciunile înălţate, cât şi hrană trupească prin participarea la agapa frăţească oferită de mănăstire. Beneficiarii noştri au plecat cu mai multă credinţă şi întăriţi sufleteşte prin harul revărsat de la sfintele moaşte şi icoanele făcătoare de minuni la care s-au închinat” a precizat Marcela Weber, coordonatorul Aşezământului social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” din Alba Iulia.

Parohia comunităţii persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire funcţionează din anul 2005, când s-a hirotonit un preot care să răspundă nevoilor acestor persoane cu deficienţe, părintele Petru Haşegan.

În cadrul Aşezământului social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia sunt oferite gratuit servicii de orientare profesională, pelerinaj03recuperare – ergoterapie şi kinetoterapie, socializare, consiliere psihologică, asistenţă şi consiliere socială pentru 40 de persoane cu handicap. Centrul funcţionează în cadrul reţelei social – filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

În prezent, sub oblăduirea Arhiepiscopiei se află două case de tip familial pentru 24 de copii cu dizabilităţi, trei locuinţe protejate pentru persoane adulte cu dizabilităţi cu 32 de beneficiari, un serviciu de îngrijire la domiciliu pentru 20 de persoane cu dizabilităţi, un aşezământ social care oferă servicii de zi persoanelor cu dizabilităţi şi un birou de asistenţă şi consiliere a persoanelor cu dizabilităţi. Aceste servicii sunt derulate în parteneriat cu autorităţile publice judeţene şi locale.

Biroul de presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un cartier din Alba Iulia, printre zonele din România în care găsești cel mai ușor loc de parcare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un cartier din Alba Iulia, printre zonele din România în care găsești cel mai ușor loc de parcare Alexandria, Râmnicu Vâlcea și Drobeta-Turnu Severin sunt orașele din România în care rezidenții au votat că găsesc cu ușurință locuri de parcare. La polul opus, București, Cluj-Napoca și Constanța sunt orașele în care se găsesc mai greu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea