Ziarul Unirea

Peripețiile lui Florin Roman la Întregalde: satul cu un singur locuitor și paiațele care au speriat polițiștii

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

V-am obișnuit deja cu informațiile oferite în mod constant presei de către Florin Roman. Iată că astăzi, relatările vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, aflat în vizite de lucru pe meleagurile județului, sunt despre peripețiile sale în comuna Întregalde.

Pregătit în orice moment să acorde o audiență localnicilor pe care îi întâlnește în periplurile sale, la Întregalde, vicele CJ Alba era foarte aproape să schimbe o vorbă cu două paiațe reprezentând doi bătrâni pe o bancă. Asta dacă însoțitorii săi nu i-ar fi explicat la timp, povestea păpușilor create de un localnic inspirat, care doreşte sa atragă atenția asupra scăderii constante a numărului locuitorilor din zonă și asupra problemei îmbătrânirii populației.  “Păpușile” au devenit celebre după ce în această iarnă, niște polițiști care au dat de cei doi s-au speriat amarnic, crezând ca sunt persoane inghetate.

ELIT

“Personajele din imagine le-am întâlnit la Intregalde. Sunt creatia unui localnic pasionat. In iarna, niște polițiști care au dat de cei doi au tras o sperietura groaznica, crezand ca sunt doi mosnegi inghetati in drum”, a explicat Florin Roman.

Un alt moment emoționant relatat de vicele CJ Alba este cel în care a ajuns în satul cu un singur locuitor – Marinești din comuna Întregalde. Este vorba de domnul Marian Viorel care a împlinit de curând 80 de ani. După ce anul trecut i-a murit și ultimul consătean, trăznit de un fulger, iar soția defunctului s-a mutat la oraș, octogenarul a rămas singurul locuitor al Marineștiului. A încercat să stea la neamuri, în Galda de Jos, dar nu a rezistat și s-a întors înapoi în satul său unde  trăiește cu ajutorul social în valoare de 1 milion de lei.

“Astăzi in comuna Intregalde am dat de satul cu…1 locuitor, Marinesti. Singurul locuitor se numește Marian Viorel si are 80 de ani. Este singur in sat de anul trecut, cand vecinul i-a murit fiind traznit in grajd, iar soția defunctului s-a mutat la Teius. Nea Vasile si-a vândut animalele si s-a mutat si el doua saptamâni la Galda, unde are neamuri, dar nu a rezistat si s-a întors acasă la Marinesti. Trăiește cu ajutorul social de 1 milion de lei dar nu se plânge. Din cand in cand își mai vizitează pe jos, parcurgand kilometri buni, la 80 de ani, vecinii din satul alăturat care are…7 locuitori”, a relatat Roman.

La Necrilesti, însoțit de primarul comunei Întregalde, Teodor Florea, vicepreședintele consiliului județean a vizitat caminul cultural, aflat într-o stare foarte avansată de degradare. În acest sens administrația județeană va sprijini primăria cu bani pentru ca această clădire să fie reabilitată integral chiar în acest an. Potrivit lui Roman, “caminul cultural din Necrilesti, comuna Intregalde, va fi complet reabilitat in acest an cu banii primiti de la CJ Alba. Din aceeași sursa dar si din contributie locală vor fi pietruite drumurile interioare.”

Comuna Întregalde este compusă din 11 sate: Dealu Geoagiului, Ghioncani, Iliești, Întregalde, Ivăniș, Mărinești, Modolești, Necrilești, Popești, Sfârcea și Tecșești și are o populație de sub 800 de locuitori.

In legatură cu protestul unei femei din Poiana Galzii, comuna Galda de Jos, datorat faptului că nu se extinde rețeaua de iluminat și în zona unde locuiește ea,  Florin Roman a precizat că “a luat legătura cu domnul Perju, director de la Electrica, care a spus ca extinderea este prinsă in program si este pe lista de finanțare in așteptare.”

Femeia a montat un panou la marginea proprietăţii sale de lângă drumul judeţean, pe care a scris „Zonă neelectrificată. Nu am curent. 80 de ani la lumina lumânarii“.

 

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Flaviu Serdiuc, noul președinte al filialei Cugir a USR

Ca urmare a fuziunii dintre USR și PLUS, la Cugir a avut loc recent, Adunarea general de alegeri în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

2 Comentarii

colonelu' gogu 7 martie 2013 at 19:50

remarc tonul malitios al articolului spre deosebire de relatarile elogioase privind vizitele de lucru a tov. colonel dumitrel.
oricum e mai bine asa, roman este totusi un om cu bune si rele fata de imaginea fabricata a juvetelui.

Tizu 7 martie 2013 at 20:34

Cum se mai face presa scrisa in zilele noastre! Stai in redactie si-l urmaresti pe Roman ce scrie pe facebook. Acum e drept, pe vremea lui Roman se facea presa cu adevarat in Alba. Ce sa zicem de genul acesta de articole?! Parca e cancan.

Comentariile sunt oprite