Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Peripețiile lui Florin Roman la Întregalde: satul cu un singur locuitor și paiațele care au speriat polițiștii

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

V-am obișnuit deja cu informațiile oferite în mod constant presei de către Florin Roman. Iată că astăzi, relatările vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, aflat în vizite de lucru pe meleagurile județului, sunt despre peripețiile sale în comuna Întregalde.

Pregătit în orice moment să acorde o audiență localnicilor pe care îi întâlnește în periplurile sale, la Întregalde, vicele CJ Alba era foarte aproape să schimbe o vorbă cu două paiațe reprezentând doi bătrâni pe o bancă. Asta dacă însoțitorii săi nu i-ar fi explicat la timp, povestea păpușilor create de un localnic inspirat, care doreşte sa atragă atenția asupra scăderii constante a numărului locuitorilor din zonă și asupra problemei îmbătrânirii populației.  “Păpușile” au devenit celebre după ce în această iarnă, niște polițiști care au dat de cei doi s-au speriat amarnic, crezând ca sunt persoane inghetate.

“Personajele din imagine le-am întâlnit la Intregalde. Sunt creatia unui localnic pasionat. In iarna, niște polițiști care au dat de cei doi au tras o sperietura groaznica, crezand ca sunt doi mosnegi inghetati in drum”, a explicat Florin Roman.

Un alt moment emoționant relatat de vicele CJ Alba este cel în care a ajuns în satul cu un singur locuitor – Marinești din comuna Întregalde. Este vorba de domnul Marian Viorel care a împlinit de curând 80 de ani. După ce anul trecut i-a murit și ultimul consătean, trăznit de un fulger, iar soția defunctului s-a mutat la oraș, octogenarul a rămas singurul locuitor al Marineștiului. A încercat să stea la neamuri, în Galda de Jos, dar nu a rezistat și s-a întors înapoi în satul său unde  trăiește cu ajutorul social în valoare de 1 milion de lei.

“Astăzi in comuna Intregalde am dat de satul cu…1 locuitor, Marinesti. Singurul locuitor se numește Marian Viorel si are 80 de ani. Este singur in sat de anul trecut, cand vecinul i-a murit fiind traznit in grajd, iar soția defunctului s-a mutat la Teius. Nea Vasile si-a vândut animalele si s-a mutat si el doua saptamâni la Galda, unde are neamuri, dar nu a rezistat si s-a întors acasă la Marinesti. Trăiește cu ajutorul social de 1 milion de lei dar nu se plânge. Din cand in cand își mai vizitează pe jos, parcurgand kilometri buni, la 80 de ani, vecinii din satul alăturat care are…7 locuitori”, a relatat Roman.

La Necrilesti, însoțit de primarul comunei Întregalde, Teodor Florea, vicepreședintele consiliului județean a vizitat caminul cultural, aflat într-o stare foarte avansată de degradare. În acest sens administrația județeană va sprijini primăria cu bani pentru ca această clădire să fie reabilitată integral chiar în acest an. Potrivit lui Roman, “caminul cultural din Necrilesti, comuna Intregalde, va fi complet reabilitat in acest an cu banii primiti de la CJ Alba. Din aceeași sursa dar si din contributie locală vor fi pietruite drumurile interioare.”

Comuna Întregalde este compusă din 11 sate: Dealu Geoagiului, Ghioncani, Iliești, Întregalde, Ivăniș, Mărinești, Modolești, Necrilești, Popești, Sfârcea și Tecșești și are o populație de sub 800 de locuitori.

In legatură cu protestul unei femei din Poiana Galzii, comuna Galda de Jos, datorat faptului că nu se extinde rețeaua de iluminat și în zona unde locuiește ea,  Florin Roman a precizat că “a luat legătura cu domnul Perju, director de la Electrica, care a spus ca extinderea este prinsă in program si este pe lista de finanțare in așteptare.”

Femeia a montat un panou la marginea proprietăţii sale de lângă drumul judeţean, pe care a scris „Zonă neelectrificată. Nu am curent. 80 de ani la lumina lumânarii“.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea