Rămâi conectat

Actualitate

Perioadă de transferuri și în politică. PNL „semnează” cu cinci deputați „rămași liberi de contract” de la „rivala” ProRomânia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Perioadă de transferuri și în politică. PNL „semnează” cu cinci deputați „rămași liberi de contract” de la „rivala” ProRomânia

Liberalii au decis luni, în ședința Biroului Executiv, trecerea la PNL a parlamentarilor plecați din Pro România, precum și a filialelor ai căror lideri au demisionat din partidul lui Victor Ponta. Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu vor fi membri în conducerea centrală a partidului.

„Eu un pas normal. Au luat această decizie de a veni în PNL și să rămână de partea sănătoasă a mediului politic, nicidecum să rămână rătăciți pe la ușile PSD”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, la finalul ședinței BEX.

Pe ordinea de zi a ședinței PNL s-a regăsit aprobarea „protocolul de înglobare a grupului Social-Liberal”, care presupune transferul celor 5 parlamentari care au plecat din Pro România.

Este vorba de deputații Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu, Damian Florea, Liviu Balint și Mircea Banias. Deputatul Georgian Pop, plecat și el din partidul lui Victor Ponta, rămâne deputat independent.

De asemenea, vor trece la PNL liderii mai multor organizații Pro România care vor lua cu ei și o parte din filialele respective. Printre acestea se numără organizațiile Dâmbovița, Olt, Sibiu, Hunedoara, precum și mai multe organizații de sector din București.

Luna trecută, Daniel Constantin a anunțat că pleacă din Pro România. Fostul prim-vicepreședinte Pro România, sancționat după ce a votat învestirea Guvernului Orban, și anunțat demisia din partid, printr-un mesaj pe Facebook.

„Inițial, proiectul Pro România a fost fundamentat pe o componentă ideologică de centru, însă am constatat o evoluție susținută spre o altă direcție, schimbându-se doctrina și idealurile. (…) Semnăm astăzi împreună o demisie colectivă din PRO România și vom continua să credem în valorile pe care le-am promovat în mod consecvent”, a scris Daniel Constantin.

Cine sunt cei care părăsesc Pro România

Daniel Constantin – Fondator şi Primvicepreşedinte PRO România
Sorin Mihai Cîmpeanu – Fondator şi Primvicepreşedinte PRO România
Mircea Banias – Deputat, Vicepreședinte PRO Romania şi Coordonator Constanța
Damian Florea -Fondator, Deputat, Coordonator Ilfov
Liviu Balint – Deputat, Coordonator Sălaj
Georgian Pop – Deputat (rămâne deputat independent)
Răzvan Mitu – Fondator, Vicepreședinte PRO România și Coordonator București
Cristian Cosmin – Fondator şi Vicepreședinte PRO România
Raluca Haliţ – Fondator PRO România, Coordonator Tineret București
Georgică Dumitru – Coordonator Dâmboviţa
Marius Sanfirişcă – Coordonator Hunedoara
Silvian Dan – Coordonator Olt
Gigi Danuț Feţeanu – Coordonator Sibiu
George Manciu – Coordonator Sector 2
Letiţia Stoian – Coordonator Sector 4
Dan Marian – Coordonator Sector 5

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea