Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Performanța” unui tânăr de 27 de ani din Alba: A primit două condamnări penale în doar o săptămână

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performață pentru un tânăr în vârstă de 27 de ani din Câmpeni, care a reuşit să primească două condamnări penale într-o perioadă de doar şapte zile.

Mai întâi, în 19 ianuarie 2021, acesta (T. Florin Nicolae) a primit pedeapsa de 10 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe o perioadă de doi ani, pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. În plus acesta trebuie să presteze 40 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii. Pedeapsa cu amânare reprezintă doar o perioadă de încercare. Dacă nu mai săvârşeşte alte infracţiuni în termenul de doi ani, va scăpa de aceasta.

În 26 ianuarie 2021, tânărul în vârstă de 27 de ani a primit o amendă penală în valoare de 1.200 de lei pentru distrugere, după ce a zgâriat un autoturism Audi aflat într-o parcare. În plus trebuie să plătească şi daune materiale în valoare de 6.000 de lei, reprezentând consul reparaţiilor pentru maşina zgâriată. Fiind atât de aproape de prima condamnare, care nu rămăsese definitivă, magistratul nu a putut să considere că acesta a încălcat măsurile impuse în perioada de probă ci doar să ateste că are antecedente penale. Fapta de distrugere a avut loc în martie 2019 şi a fost dovedită inclusiv prin vizionarea unei camere de supraveghere de la o grădiniţă din oraş. Pe cameră se vede cum un bărbat cu părul prins în coadă (autorul faptei de distrugere) ”se deplasează pe partea dreaptă a autoturimului Audi, apoi prin spatele acestuia până pe partea stângă, unde se apleacă puţin şi zgârie partea laterală a maşinii, după care pleacă”.

”Suspectul nu s-a prezentat în faţa organelor de poliţie în vederea audierii, cu toate că a fost citat procedural. Acesta a formulat cerere de consultare a actelor dosarului, însă nu s-a prezentat la Poliţia oraşului Câmpeni nici în vederea studierii dosarului. Cu ocazia audierii in calitate de inculpat, nu a recunoscut săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa. (…) Din probele administrate în cursul urmăririi penale şi a cercetării judecătoreşti, înafara oricărei îndoieli rezonabile, se reţine comiterea de către inculpat a faptei pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată, cu forma de vinovăţie cu intenţie, aceasta întrunind astfel elementele constitutive ale unei infracţiuni”, se precizează în hotărârea pronunţată de Judecătoria Câmpeni. Acesta trebuie să plătească şi daunele materiale în valoare de 6.000 de lei.

Niciuna din cele două condamnări nu a fost contestată, astfel încât nu se mai poate aplica principiul recidivei, ceea ce ar fi însemnat că a doua condamnare ar fi putut fi mult mai dură.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea