Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Performanță memorabilă trecută cu vederea de politicieni. Albaiulianul Andrei Precupescu s-a întors cu bronz, de la Olimpiada Internațională de Germană

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Andrei PrecupescuLocul 3 la Olimpiada Internațională de Limba Germană nu este o performanță îndeajuns de mare pentru politicieni, reprezentanți ai administrației locale, județene sau pentru conducerea IȘJ, care au considerat că elevul Andrei Precupescu nu merită un mesaj de felicitare. Și nu de puține ori auzim la conferințele de partid, sau la alte întâlniri de politicieni, că organizațiile din care fac parte, pun accent pe tineri valoroși, deoarece ”ei sunt viitorul”.

Se poate spune, și că este o perioadă a concediilor, sau că premiul obținut nu a fost destul de popularizat, însă se poate spune și că absolventul clasei a XI-a s-a calificat la ultima fază a competiției din luna mai, timp în care, desigur, dacă se voia premierea, se putea realiza.

Trecând cu vederea peste aceste mici detalii, cele două săptămâni de ”cantonament” din Germania au reprezentat pentru Precupescu ”mult mai mult decât o olimpiadă, au reprezentat o adevărată experiență de viața: am cunoscut oameni noi, mentalități noi și am legat multe prietenii. Cât despre olimpiada în sine, pot spune că a fost foarte bine și riguros organizată, iar probele mult mai complexe decât în tara. Acolo erau luate în considerare comportamentul și personalitatea. Aici se merge strict pe nivelul de cunoștințe acumulate”, a spus acesta.

Olimpiada a avut loc la Frankfurt, în perioada 3-16 august. Pentru viitor, tânărul își dorește să studieze în Germania, în domeniul științelor comunicării, dar după câțiva ani vrea să revină, pentru că, ”în Romania e nevoie de o schimbare, iar de aceea, Romania are nevoie de oameni”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea