Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

PERFORMANȚĂ la un concurs național de robotică pentru o școală din Alba. Patru elevi și-au plasat liceul pe „hartă”, cu creațiile lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mulți observatori estimează că lumea este la începutul unei noi revoluții industriale, aceasta fiind considerată a patra revoluție ce poartă numele de „Industry 4.0”.

Conectarea multor produse la internet, prezența senzorilor, expansiunea comunicațiilor wireless, dezvoltarea roboților și mașinilor inteligente, analiza datelor în timp real au potențialul de a transforma modul în care producția este realizată.

În 8 octombrie 2020 s-a lansat „Romania Tech Nation”, o inițiativă a Consiliului Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR), împreună cu Banca Comerciala Română, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, domnul Klaus Werner IOHANNIS. ”Romania Tech Nation” reprezintă un proiect multianual cu evenimente policentrice, al cărui obiectiv principal îl reprezintă impulsionarea transformării României prin tehnologie în era „Industry 4.0”.

Acesta este contextul în care s-a desfășurat cel mai mare concurs de robotică din România destinat elevilor din clasele II-IX, ediția 2020. Concursul anual este organizat de NEXTLAB.TECH – ASE București, cu sprijinul BCR RomâniaErste Bank Group și Renault Dacia Pitești. La concurs s-au înscris peste 33.000 elevi din România!

Elevii au avut de parcurs etapa de calificare bazată pe roboței virtuali desfășurată 100% online! A doua etapă a presupus construirea unor roboței fizici, folosind kit-uri cumpărate de la organizatori.

La ediția din anul 2020 au participat la concurs și 14 elevi din cadrul clubului de robotică CELTACetatea Educației Liceul Teoretic Alba, club care funcționează de la 1 iulie 2019 în cadrul Liceului Teoretic Sfântul Iosif din Alba Iulia. Dintre aceștia 6 au participat la faza finală unde au trimis pentru evaluare un filmuleț, care a demonstrat cum roboțelul cu numele generic Miro a parcurs un traseu prestabilit și condiționat:

  • Punctaj robot(maxim 75 puncte), robotul a terminat traseul (max 40 puncte), timp traseu sub 25 sec (max 10 puncte), timp traseu sub 20 sec (max 5 puncte), traseu omologat/original(max 10 puncte), robot prezentat pentru omologare(max 10 puncte);
  • Punctaj video(max 25 puncte), calitate prezentare liberă (max 10 puncte), fără greșeli de exprimare (max 5 puncte), fundal sonor (max 5 puncte), efecte grafice (max 5 puncte).

Rezultate finale comunicate la evenimentul online desfășurat în 28 ianuarie:

1.Nume robot: Robo-Trick

Nume și prenume elevi: Ada MEDRUȚ și TÜZEȘ Oana din clasa a V-a

Punctaj total: 84.75, locul 83 în Top 100 elevi roboticieni

2.Nume robot: TeamApollo

Nume și prenume elevi: Alex MEDRUȚ și Răzvan CISTEIAN din clasa a VII-a

Punctaj total: 91.6, locul 24 în Top 100 elevi roboticieni

Din județul Alba doar Liceul Teoretic Sfântul Iosif din Alba Iulia a reușit prin participarea și premierea elevilor, clasificarea pe poziția 29 din cele peste 250 instituții de învățământ participante în marea finală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea