PERCHEZIȚII la persoane bănuite că au extras aur de la Roșia Montană: Captura impresionantă de bani și substanțe chimice

PERCHEZIȚII la persoane bănuite că au extras aur de la Roșia Montană: Captura impresionantă de bani și substanțe chimice

Polițiștii au făcut luni percheziții la mai multe persoane bănuite de extragerea de aur din pământ provenit de la Roșia Montană. În urma perchezițiilor, au fost confiscate substanțe folosite la extracția minieră, bani și o autoutilitară.

Poliţia Română a transmis, marţi, că poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Teleorman, cu sprijinul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi a unei grupe CBRN din cadrul SIAS – IGPR, au făcut, luni, patru percheziţie în comunele Mavrodin şi Buzescu, la locuinţele unor persoane bănuite de extragerea de metale preţioase din pământ provenit de la Roşia Montană.

INFORMARE COVID-19

În urma percheziţiilor s-au confiscat aproximativ 50 de litri de acid nitric, 500 de kilograme de deşeuri provenite posibil din extracţie minieră, 375 de kilograme de sodă caustică, un cartuş de vânătoare cu alice deţinut în mod ilegal, 71.000 de euro şi 20.000 de lei, precum şi o camionetă folosită la transportul acestor bunuri.

De asemenea, au fost ridicate mai multe probe privind alte substanţe. Este vorba de cenuşă, substanţe lichide deversate pe sol, pământ, care au fost descoperite la locuinţele percheziţionate, cât şi în şanţurile de scurgere limitrofe. Acestea vor fi expertizate de către specialişti chimişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române.

sursa: mediafax.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...