Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Percheziții la Gura Râului din Sibiu la doi bărbați suspectați de furt de material lemnos în Sebeș. Un administrator a pus la cale planul prin care s-au extras 96 metri cub

Bogdan Ilea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Percheziții la Gura Râului din Sibiu la doi bărbați suspectați de furt de material lemnos în Sebeș. Un administrator a pus la cale planul prin care s-au extras 96 metri cub

Doi bărbați, de 38, respectiv 48 de ani, sunt suspectați de ruperea, distrugerea, degradarea sau scoate din rădăcini a 96 de metri cub de material lemnos, din fondul forestier național, aparținând municipiului Sebeș. În urma perchezițiilor, unul din cei doi bărbați a fost reținut de către polițiști.

La data de 17 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș au efectuat două percheziții, ambele în comuna Gura Râului, județul Sibiu, în vederea documentării activității infracționale a doi bărbați, de 38 respectiv 48 de ani, care sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunii de ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieți sau lăstari, din fondul forestier național, indiferent de forma de proprietate, faptă prevăzută de art. 107 din Legea 46/2008 – Codul Silvic.

Citește și: Noul Cod Silvic 2024: Pedepse mai aspre pentru tăierile ilegale și furtul de lemne

Din cercetări a rezultat că, în luna iulie 2021, bărbatul de 38 de ani, la îndemnul celui de 48 de ani, care era administrator al societății comerciale pentru care lucra acesta, folosindu-se de un excavator, ar fi doborât, fără drept, 45 de arbori din fondul forestier național, aparținând municipiului Sebeș.

Din cercetări a rezultat că materialul lemnos astfel exploatat ar fi avut un volum de 96 de metri cubi, iar prejudiciul a fost evaluat la 55.060 lei.

La percheziții au fost ridicate documente contabile și medii informatice de stocare a datelor, în vederea continuării cercetărilor, iar cei doi bărbați au fost conduși la sediul poliției, pentru audieri și luarea măsurilor legale.

Față de bărbatul de 38 de ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, pentru dispunerea măsurilor legale.

Față de bărbatul de 48 de ani, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeș a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Au fost desemnați câștigătorii concursului „Prietenii pompierilor”: Peste 80 de elevi din Alba au participat în evenimentul educativ și sportiv organizat de ISU Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Au fost desemnați câștigătorii concursului „Prietenii pompierilor”: Peste 80 de elevi din Alba au participat în evenimentul educativ și sportiv organizat de ISU Alba Peste 80 de elevi din județul Alba au participat în evenimentul educativ, tehnico-aplicativ și sportiv, denumit „Prietenii pompierilor” care are ca obiective dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea