Rămâi conectat

Ştirea zilei

PERCHEZIȚII în Hunedoara, la persoane bănuite de trafic de obiecte de patrimoniu. La acțiune au participat și polițiștii de la Brigada de Operațiuni Speciale Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Opt percheziții au avut loc în județul Hunedoara, sâmbătă, 20 februarie, la locuinţele a patru persoane cercetate într-un dosar penal privind traficul de obiecte de patrimoniu, spălare de bani şi trafic de substanţe toxice.

Unul dintre cei vizaţi de anchetă este un tânăr de 30 de ani, din Hunedoara, deţinător legal al unor detectoare de metale, de la care poliţiştii au recuperat o parte din obiectele pe care acesta le deţinea ilegal, în urma unor activităţi de braconaj arheologic în zone protejate din judeţul Hunedoara şi din alte localităţi din ţară.

„Se pare că bărbatul efectua detecţii şi săpături neautorizare în scopul localizării şi ulterior al sustragerii şi valorificării pe piaţa neagră a tezaurelor arheologice, constând în monede antice, brăţări, obiecte de podoabă şi alte antichităţi din perioada romană şi epoca bronzului, sustrase din situri arheologice aparţinând Patrimoniului Cultural Naţional.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate în cauză, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii Operaţiuni Speciale Alba-Iulia, poliţiştii hunedoreni au reuşit să recupereze de la bărbat mai multe obiecte susceptibil a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional mobil (vechimea şi perioada din care provin obiectele urmează să fie stabilite ulterior cu ocazia expertizării acestora). Tot cu ocazia derulării unor activităţi, poliţiştii au reuşit şi recuperarea a trei kilograme de mercur”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea