Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO:Percheziţii în Alba pentru trafic cu maşini de lux cumpărate în leasing

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii au făcut joi dimineaţă, 19 percheziţii, simultan în Alba, Bucureşti, Hunedoara şi Ilfov, fiind vizate 18 persoane suspectate de trafic cu autoturisme de lux luate în leasing sau furate.
Pentru destructurarea reţelei de hoţi de maşini, care a produs un prejudiciu de sute de mii de euro, la descinderi au participat 160 de poliţişti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae citat de Mediafax, anchetatorii au identificat 17 suspecţi în acest caz, aceştia urmând să fie duşi la Serviciul Furturi Auto pentru audieri.

Persoanele vizate sunt suspectate că după ce achiziţionau maşini în sistem leasing, plăteau cîteva rate, apoi falsificau actele, seriile şi celelate elemente de identificare ale autoturismelor pentru a le putea scoate din ţară şi a le vinde în Turcia. Membrii grupării infracţionale erau specializaţi şi în furtul maşinilor de lux pe care le valorificau folosind aceeaşi metodă.

UPDATE comunicat Poliţia Capitalei joi ora 16.25: „În această dimineaţă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 împreună cu poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule, sprijiniţi de poliţişti S.S.P.I.R. precum şi de poliţişti din judeţele Alba şi Hunedoara au demarat o amplă acţiune care vizează destructurarea unei grupări infracţionale ai cărei membri erau specializaţi în comiterea de infracţiuni în legătură cu autoturisme mărci străine de lux. Practic au fost efectuate 18 percheziţii domiciliare autorizate de Judecătoria Sectorului 4 şi au fost puse în aplicare 18 mandate de aducere emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. În acest moment suspecţii sunt conduşi la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule pentru cercetări, după finalizarea acestora urmând a fi stabilită participaţia fiecăruia la comiterea infracţiunilor ce fac obiectul dosarului respectiv. Discutăm de o gamă largă de infracţiuni săvârşite în perioada 2011–2012: înşelăciuni, complicitate la înşelăciuni, furturi, falsuri, uz de fals şi tăinuire. Ca şi mod de operare, suspecţii sustrăgeau autoturismele sau le preluau de la utilizatori ai companiilor de leasing, falsificau elementele de identificare apoi prin persoane interpuse le valorificau în afara ţării sau pe piaţa internă.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea