Rămâi conectat

Ştirea zilei

Percheziţii în Alba la domiciliile unor suspecţi de comiterea de furturi din TIR-uri aflate în mers. 20 de persoane din Alba, Ilfov, Bucureşti şi Hunedoara au fost duse la audieri

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea mai importantă grupare infracţională organizată din România, specializată în comiterea de furturi de bunuri din TIR-uri aflate în mers, grupare care acţiona şi pe drumurile naţionale din judeţul Alba, a fost destrucurată de procurorii DIICOT – Structura Centrală. 

Au fost desfăurate 20 de percheziţii domiciliare pe raza  judeţelor Ilfov, Alba şi în municipiile Bucureşti şi Hunedoara, la imobile aparţinând membrilor grupării. Cei 20 de suspecţi au fost conduşi la audieri.

„Procurorii DIICOT vizează un număr 15 învinuiţi care, în perioada martie-mai 2012, au sustras, pe timp de noapte si prin efracţie, diverse mărfuri din autovehicule de transport marfă,aflate in mişcare, în timpul deplasării acestora pe drumuri naţionale, cu precădere pe raza judeţelor VÂLCEA, ALBA, SIBIU şi HUNEDOARA. Este important de menţionat metoda inedită şi riscantă prin care membrii grupării savarseau faptele de sustragere şi care le asigura reuşita activităţii infracţionale. Astfel, autovehiculele TIR, aflate in mers, erau încadrate in trafic de alte autovehicule, aparţinând învinuiţilor, din care un prim autoturism circula în fata TIR – ului vizat pentru a încetini deplasarea acestuia, iar un altul aflat imediat in spatele TIR-ului, circula cu luminile stinse, pentru a asigura transportul celorlalţi coinculpaţi.

Unul dintre învinuiţi, aflat in acest ultim autoturism, asigurat în dispozitive special realizate, urca pe capota si acţiona prin tăierea sigiliilor şi forţarea uşilor din spate ale TIR-ulor, sustrăgând bunurile transportate.

Marfurile sustrase – aparate TV, tigari, cafea sau alte bunuri usor vandabile, erau preluate de alti invinuti, aflati in autoturism si incarcate intr-o autoutilitară, fiind depozitate ulterior în două locaţii deţinute de către învinuiţi, după care erau comercializate în municipiul Bucureşti, în zona pieţei Obor.

În această modalitate, membrii grupării au cauzat un prejudiciu total de peste 300.000 de Euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. au fost conduse 20 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale.

În cauza se efectueaza cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat” prev. de art. 7 al. 1 s,i 3 din Legea nr. 39/2003 şi „furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.

Cercetările sunt efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR – Direcţia de Investigaţii Criminale, cu suportul Jandarmeriei Române”, se arată într-un comunicat DIICOT.



Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea